Неделя, 26 Дек 2021
    
Поморие

Кметът на Поморие Иван Алексиев: Полицията в града показва мускули и се държи демонстративно

  20.07.2021 18:29  
Кметът на Поморие Иван Алексиев: Полицията в града показва мускули и се държи демонстративно

Районното управление на полицията в Поморие показва мускули и се държи демонстративно. Хората са притеснени от масирането полицейско присъствие на полицията в града, заяви днес кметът на Поморие Иван Алексиев. Според него няма никаква конумикация с полицията, извършват се масови проверки, а това стресира туристи и граждани. В същото това време в селата на общината се извършват кражби, а полицията бездейства, докато в центъра на града полицията показва масирано присъствие с патрули. Алексиев допълни, че няма никаква комуникация с шефа на Районното управление в града,  на 15 юли са пристигнали първите командировани полицаи, за тях той научил от хотела, в който са настанени, а за тях общината плаща командировачни. „Такова незачитене и неуважение към местната власт не е било. Личи си, че е тенденциозно“, каза още той.

Алексиев и кметът на село Бата Георги Георгиев, който бе задържан от органите на полицията малко преди изборите на 11 юли за 23 часа дадоха брифинг. На 15 юли Районен съд -Бургас отмени заповедта на МВР за задържане на кмета на поморийското село.

„Това е поредното доказателство как се погазват човешки права, как без доказателства се задържат хора и им се нарушават правата и докога това ще продължава?“, попита Алексиев.

Самият Георгиев не е получил извинения за акцията на МВР, той показа тефтера със списъка с гости за сватбата на дъщеря си, за който бе набеден, че купува гласове.
 

„Защо от МВР не кажат, че са допуснали грешка, явно е съвсем целенасочено. Полицейщина настана под командването на министър Рашков. Това  ме връща в комунизма. Нищо чудно да ни пращат по Белене. Само активисти и кметове на ГЕРБ ли е трябвало да бъдат задържани“, попита още Алексиев.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Избори 2021 Мнения
Рунд пореден за парламент, кой ще донесе промяната
  27.09.2021 09:18      

Силвия ШАТЪРОВА Рунд пореден за парламент на 14 ноември, уморен ли е народът от избори, п