Сряда, 29 Дек 2021
    
Бургас

Зачестиха сигналите за влечуги

  20.07.2021 17:49  
Зачестиха сигналите за влечуги

Дона МИТЕВА

Традиционно на площад „Тройката“ откъм оградата на неоползотворения терен за ГУМ – т. нар „жабарник“, и тази година изпълзяха влечуги. До павилиончето за сладолед е била видяна змия, за което са получили сигнал в Дезинфекционната станция. Сигнал за влечуго са подали още от Младежкия културен център. Очевидци са информирали, че в квартал „Меден рудник“ на паркинг също се е била паркирала змия.

Миналия месец е получен сигнал също от Морската градина – зад сърф училището, че и там се разхожда такава и проверява рефлексите на минувачите.

„Обработваме района с отблъскващ змиите репелент. Смея да твърдя, че за момента сигналите за влечуги в града не са много“, обяснява инж. Бойчева.

В други градове има специално нает човек, който да лови змии. В Бургас такава длъжност няма.

Змиярите съветват гражданите да не се заемат с убиването на влечугото, а най-добре да се обадят на тел. 112. Дори и змията да не е отровна, тя има в зъбите си токсини, и при ухапване може да предизвика алергични реакции, допълват експертите по влечуги. Освен това поверието гласи, че да се убие змия, особено смок, носи лош късмет на този, който му е отнел живота.

 


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения
Водолаз: Шефът на Морска администрация ще отнесе вината за кризата, макар да не е виновен
  29.09.2021 15:39      

Трябва ни политика за морско спасяване, заяви Михаил Заимов