Сряда, 29 Дек 2021
    
Бургас

Жълт код за общо 22 области от страната

  20.07.2021 08:25  
Жълт код за общо 22 области от страната

Националният институт по метеорология и хидрология обяви жълт код за локални интензивни валежи, за гръмотевични бури и градушки в Северна и Западна България за вторник /20 юли/.

Той е в сила за общо 22 области от страната. Това се посочва в картата с опасните метеорологични явления, публикувана в сайта на НИМХ.

В тези 22 области ще има условия за краткотрайни, временно интензивни валежи и за гръмотевични бури. Възможни са и градушки.

Без жълт код са само шест области в страната. Това са Стара Загора, Сливен, Бургас, Хасково, Ямбол и Кърджали.

И снощи в Северозападна България имаше бури. Порои с градушки имаше между Вълчедръм и Кнежа. В Ботевградско, Мездренско и Врачанско също валяха интензивни дъждове с градушки.

Днес само в югоизточната част от страната ще се задържи слънчево и горещо. Максималните температури ще са от 26 градуса в крайните северозападни райони до 34 градуса на Югоизток.

По Черноморието ще е слънчево и чудесно за плаж. Над северните райони около обяд ще се заоблачи и на места са възможни кратки  валежи. Ще духа умерен вятър от юг, който вечерта ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще са 28°-31°, а морската вода е 26°-27°.

Над планините сутринта ще е с повече слънце. По-късно през деня ще се развива купеста и купето-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевични бури. Температурите остават високи.

 


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения
Водолаз: Шефът на Морска администрация ще отнесе вината за кризата, макар да не е виновен
  29.09.2021 15:39      

Трябва ни политика за морско спасяване, заяви Михаил Заимов