Петък, 08 Oct 2021
    
Избори 2021 Поморие

Кметът на Бата ще обжалва задържането си

  09.07.2021 14:50  
Кметът на Бата ще обжалва задържането си

ГЕРБ:Работи се по доноси, а не с факти

Силвия ШАТЪРОВА

Кметът на поморийското село Бата Георги Георгиев ще обжалва  заповедта за задържането си в ареста. „Нарушени са човешките ми права, ако трябва ще стигнем до Страсбург. Чувствам се унижен, семейството ми е страсирано“, заяви той на брифинг.

Георгиев припомни случая от вчера. Първо в неговия търговски обект в селото в 7 часа е дошла икономическа полиция, като го е проверила. По това време 13 патрулки са обикаляли в селото и  в частност в ромската махала.

В 10 часа от полицията са показали заповед за задържане на кмета. Следват обиски в дома му и кабинетът му, където по думите му не е открито нищо, освен 1 500 лева и стар списък с гости за сватба. След това Георгиев е откаран в Районното управление, като никой не му е казал защо и за какво е задържан, не е повдигнато обвинение.

„Не са открити данни за нарушения, тази ситуация е предизборна, която иска да покаже някаква мощ на временното правитлество и да урони авторитета на ПП ГЕРБ. Без причина ме държаха 23 часа“, заяви Георгиев.

 „Така действа Народната милиция на другаря Бойко Рашков. Това е полицейско своеволие от страна на МВР, защото няма данни за извършено престъпление“ заяви кметът на Поморие Иван Алексиев.

По думите му в момента в ромските махали на други две поморийски села продължава акция -това са в селата Гълъбец и Горица.

За подобна акция се знае и в ромската махала на Царево.

Според областния лидер на ГЕРБ Димитър Бойчев полицията работи по доноси, а не с факти.Прийомът е милицонерски- по доноси и профилактиране на населението.  Не може да репресираме хората, защото искаме служебна победа, заяви Бойчев.

 

 

 

 


Анкета

Мнения

Избори 2021 Мнения
Иван Киров, кандидат за народен представител от ПП МИР: Не обещаваме неизпълнимото
  09.07.2021 15:34      

За изборите на 11 юли 2021 г. отново съм кандидат за народен представител в 46-ото Народно събран