Четвъртък, 07 Oct 2021
    
Избори 2021 Мнения

Севим Али, ДПС: Част съм от силен екип, който ще работи за възстановяване на държавността

  09.07.2021 12:06  
Севим Али, ДПС: Част съм от силен екип, който ще работи за възстановяване на държавността

Интервю на Георги РУСИНОВ

 

- Г-н Али, как протече кампанията на ДПС в Бургаско?

- Сега кампанията, която водим, е в по-облекчени условия по отношение на епидемиологичната обстановка в сравнение с предходните избори. Това ни дава възможност да се срещаме с повече хора от избирателния район, да провеждаме повече разговори и да запознаваме нашите избиратели с Програмата на Движение за права и свободи. Тези срещи продължават, защото е важно да чуем техните въпроси и предложения и да разясним основните акценти от програмата, така че всеки да припознае мерките, които са предвидени като свои и да намери своето място при реализирането им. Особено мотивиращо за нас като кандидат-депутати от листата на Движение за права и свободи от Бургаски избирателен район, а и за нашите симпатизанти и поддръжници бе посещението на Централния предизборен лъч на ДПС в област Бургас. Председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ успя да вдъхнови нашите симпатизанти, а думите му "На 4 април избрахме промяната, сега да изберем стабилността“ станаха наше мото, с което започват срещите с нашите избиратели. Срещаме се с възможно най-много млади хора, защото считам, че те ще бъдат основният двигател за реализиране на тези мерки и политики, които са залегнали в програмата. А и много от акцентите в програмата са насочени именно към младите хора и тяхната адекватна реализация в България, подчертавам - в България, а не в чужбина.

- Има ли притеснения сред електората по отношение на машинния вот?

- Машинното гласуване е нов начин за изразяване на вота и ние полагаме усилия да запознаем отблизо по-възрастните избиратели с него, за да са спокойни и сигурни, когато отидат в изборните секции. Факт е, че това смущава част от по-възрастните избиратели, но важното е, че те имат желание да гласуват машинно. Основната ни цел е да активираме избирателите и да ги мотивираме да гласуват за нашата листа и нашата програма. Важното е, че хората видяха от предходните парламентарни избори на 4 април, че техният глас може да доведе до промяна. Надеждата вече е вяра, че това управление, което доведе страната до финансов колапс, няма да се върне. Това се отрази на нашите избиратели и го виждаме по време на срещите ни с тях.

- Колко е важно да има правителство в 46-ото НС и какво ще последва при несъставянето му?

- Съставянето на правителство е от особена важност за нормализиране на икономическите и социални процеси в страната. Това ще доведе до стабилизиране и на политическата обстановка и ще даде хоризонт на редица важни законопроекти да бъдат приети от Народното събрание. Съставянето на правителство е първата крачка към нормалността в отношенията между институциите и политическите субекти, към което са насочени и нашите усилия като партия. Това е важна крачка към рестарта на държавността, икономическото развитие и стабилизиране на обществените отношения. Защото това са очакванията на хората, това е залегнало и в програмата на ДПС, това е политическата логика. В случай че отново не се стигне до съставяне на правителство, това ще се отрази като цяло на обществено-политическия живот в страната, ще забави икономическото развитие и най- важното според мен, ще обезвери хората. Народът е уморен от едно дълго управление, което доведе до икономически застой в страната. Българите извоюваха правото на промяна в политическия живот и искат да видят реални резултати. Това може да стане само със съставяне на правителство. В противен случай негативните процеси във всички сфери на обществения живот ще се задълбочат и ние ще бъдем изправени пред огромна криза.

- Кои ще са най-важните ангажименти пред вас в следващия парламент?

- Основният ми ангажимент ще продължи да бъдат младите хора и намаляване на социалното неравенство между хората в различните региони на страната. Достъпно и качествено здравеопазване и социални услуги и грижи. Това са мои дългосрочни ангажименти, които са и сред основните приоритети в програмата на Движение за права и свободи. Искам младите хора да се реализират в България, да получават качествено образование и достойно заплащане на своя труд. Това минава през приспособяване на образователната система към пазара на труда, осигуряване на равен достъп до висококачествено образование. Друг важен ангажимент, по който ще продължа да работя и в 46-ото Народно събрание, е премахване на разликата между малките населени места и големите градове по отношение на инфраструктурни обекти и създаване на условия за привличане на инвестиции и създаване на работни места.

- Какъв е призивът ви към избирателите за 11 юли?

- Всеки български гражданин трябва много отговорно да направи своя избор за новото Народно събрание. От изборите зависи доколко и колко бързо ще се справим с предизвикателствата и икономическото изоставане. Водач съм на листата на Движение за права и свободи в Бургаска област, което е чест за мен и голяма отговорност пред нашите избиратели. Аз съм част от екип, с който може да се гордее всяка политическа партия. Екипът, с който се явяваме на изборите на 11 юли е същият, с който се явихме и на 4 април. Съставен от млади, образовани хора, експерти в своята професионална област и политически подготвени. Това е един силен и работещ екип и ние го доказахме. Ние не даваме напразни и неизпълними обещания. Нашата мечта е нашата родина да има много добро икономическо и социално развитие. Моята мечта е младото поколение да не напуска родината ни, а тези, които вече са в чужбина на гурбет, да ги върнем по родните им места. Заедно можем да постигнем това! Обръщам се към всички и апелирам към вашата активност на 11 юли. От вашата активност зависи промяната да продължи и ДПС да има силна парламентарна група! Да възстановим държавността! Заедно с бюлетина №7!


Анкета

Мнения

Избори 2021 Мнения
Иван Киров, кандидат за народен представител от ПП МИР: Не обещаваме неизпълнимото
  09.07.2021 15:34      

За изборите на 11 юли 2021 г. отново съм кандидат за народен представител в 46-ото Народно събран