Понеделник, 27 Дек 2021
    
Айтос

Отличниците на „Ботев“ в Айтос преследват мечтите си

  01.07.2021 10:51  
Отличниците на „Ботев“ в Айтос преследват мечтите си

Николай Димитров от СУ "Христо Ботев" е зрелостникът от айтоския Випуск 2021 с най-висок успех. Срещаме го минута след като е получил отличната си диплома, с почетен плакет от кмета Васил Едрев. Само осем стотни го делят от пълната шестица, но за него това не е проблем. Отдавна е решил - ще кандидатства с математика, защото знае, че там е най-добър.

Усмихнати и вече освободили напрежението, до Николай са седнали и други отличници на "Ботев". Общо 17 са, една от тях е Мария Рабишева. Споделя, че еднакво силно е желанието да стане лекар и юрист. "В момента се подготвям за кандидатстудентски изпити по медицина. Доста кратко е времето, но съм се подготвила и ще кандидатствам и право. И двете специалности ми харесват", казва Мария. 

Чаровната млада дама до нея е отличничката Десислава Бранимирова, която е готова да тръгне за София и да учи за ИТ специалист. С отлична диплома Ерман Камбер вече е положил изпити в Академията на МВР в Симеоново. Чака да излязат оценките от последния му изпит - дебат с психолог. "Живот и здраве, до един месец чакам резултати за класирането. Чакането е по-тежко от от самите изпити. Надявам се, с приемането ми в Академията да постигна доста големи цели, и да завърша магистратура там. И, разбира се, да порасна малко по-нагоре в работата си, защото ще я върша с удоволствие и желание", не без гордост казва Ерман.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
 Млад мъж, спасен в Ковид-реанимацията на УМБАЛ Бургас: подценявах опасността
  28.09.2021 11:08      

Пореден успех в лечението на пациенти с Ковид-19 отбеляза реанимацията на УМБАЛ Бургас. Мл