Вторник, 28 Дек 2021
    
Бизнес

Цени „народни“ по морето

  30.06.2021 10:04  
Цени „народни“ по морето

Дона МИТЕВА

Както е тръгнало, българинът отново ще бъде цар и това лято в Слънчев бряг, след като десетилетия тази бетонна джунгла бе запазена за чужденците.

На този етап организирани групи чужди туристи липсват. Една част от огромните хотели няма да отворят. По-малките се спасяват като пускат тънки цени. При преглед на предлаганите оферти прави впечатление, че повечето от хотелите обявяват, че деца до определена възраст се настаняват безплатно. Едни определят бонуса до 11 години, други - до 12. Има и трети, които казват, че дете до 13 години се настанява безплатно.

Повечето хотели предлагат ол инклузив, басейн, анимации за деца през деня и за възрастни вечер, които са включени в общата цена. Така излиза, че за около 130 лева на ден може да почива цялото семейство – двамата възрастни родителите и наследниците им два броя, ако са на възраст под 12 години.

Любопитен факт е и това, че т.нар. „ранни записвания“ важат до края на юни, а някъде и за първата десетдневка на юли. След това, в активния сезон цените се вдигат за около два месеца, ако разбира се, стагнацията не принуди собствениците на хотели да „легнат“ с цените и по-рано, за да не стоят празни и да плащат на персонала за този, дето духа.

Предприемчиви хотелиери пускат и други „емчета“, които зажаднелият за море българин да клъвне, стига да е избрал Българското Черноморие, а не прехвалената Гърция. Влизайки в контакт директно с определения хотел от там се търси компромисния вариант, който да  задоволи и двете страни: хем да не се изръси туристът твърде много, хем хотелиерът да не го изгуби като клиент. Правят се индивидуални пакети.

Ако нашенецът търси и още по-тънки цени, тогава трябва да се насочи към по-малките курортни градчета, където нощувка със закуска се намира на цена от 40 лева, каквато е и във вътрешността на страната.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения
Водолаз: Шефът на Морска администрация ще отнесе вината за кризата, макар да не е виновен
  29.09.2021 15:39      

Трябва ни политика за морско спасяване, заяви Михаил Заимов