Вторник, 03 Авг 2021
    
Избори 2021 Руен

Мустафа Карадайъ от Момчилград: Този площад, обединяващ минало, настояще и бъдеще, е символът на ДПС

  30.06.2021 09:46  
Мустафа Карадайъ от Момчилград: Този площад, обединяващ минало, настояще и бъдеще, е символът на ДПС

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, заедно с президента на евролибералите Илхан Кючюк и президента на Европейска либерална младеж  Антоанета Асенова пристигнаха в  Момчилград за да подкрепят кандидатите за народни представители  на ДПС  за област Кърджали.

От площада в  Момчилград  Карадайъ, който е водач на листата за областта заяви „Този площад, който обединява минало, настояще и бъдеще, е символът на ДПС за правенето на политика. Защото в борбата си за права и свободи, ДПС свали тоталитарния режим и докара демокрацията в България. Площадът   символизира борбата за права, за достойнството, честта, идентичността в нашата Родина Борбата“ допълни Карадайъ.

 Лидерът на Движението направи кратка ретроспекция на политическата ситуация „ние отчетохме резултата от изборите на 4 април, като желание за промяна от страна на българските граждани, но политическите субекти, които бяха изпратени в 45-то НС, неискайки да си комуникират помежду си и липсата на диалог на терена на политиката, направи така, че да се отчете нуждата и необходимостта от промяната. Но видяхме и липсата за отговорност за управление на страната. Мандатът на българския избирател бе върнат за да разпредели наново тежестта на политическите партии в новия парламент“ каза още той.

Карадайъ подчерта „ Месец април направихме една голяма крачка, но рестартът на държавността не се е случил и за това на тези избори ние ще гласуваме с №7.“ Призова председателят.

 В изказването си Илхан Кючюк заяви „Отговорността пред  ДПС е голяма- да защитим демокрацията, защото тя не е веднъж  извоювана ценност.“ Кючюк допълни „12 години слушахме два, разказа. Този, който ни се представяше от телевизора за истински и този на живия живот. Единият е излишен и всички знаем кой е той. Тези, които създаваха хаоса, днес имат претенцията да създадат ред.“

 Илхан Кючюк сподели, че цяла Европа се управлява на база програми и коалиции, които са принципни, именно за това се уважават  усилията на ДПС  заради идеите и принципите, които отстоява през годините.

 В края на митингът председателят на ДПС поднесе цветя на паметната плоча в Момчилград в знак на почит към  жертвите на т.нар „възродителен процес“ По-късно екипът на Централния лъч се срещна с младежи от областта. 


Анкета

Притеснявате ли се от нова Ковид-вълна


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Поетесата Мария Ганчева за дебютната си стихосбирка „Пристанище за бури“: Поезията не оставя душата равнодушна
  01.08.2021 17:23      

“За мен е истинско щастие, ако чрез стиховете си развълнувам някого“