Неделя, 26 Дек 2021
    
Общество

С 30% са се завишили сигналите от жертви на сексуално насилие

  24.06.2021 17:43  
С 30% са се завишили сигналите от жертви на сексуално насилие

Георги РУСИНОВ

 

С 30% са се завишили сигналите от жертви на сексуално насилие. Това стана ясно на пресконференция в Община Бургас, където преди това бе подписан нов важен договор по проекта за подкрепа на Центъра за жертви на сексуално насилие „Вселена“. Той беше създаден преди 5 години по инициатива на Посолството на Великобритания.

Той ще бъде надграден и разширен, като за това се договориха страните в това успешно партньорство - Посолство на Великобритания, Община Бургас, Асоциация „Деметра“, Областна управа - Бургас, Община Поморие, Община Несебър, Община Приморско, Община Созопол, Община Карнобат, ОД на МВР и УМБАЛ Бургас, Районна прокуратура и Окръжна прокуратура.

На срещата присъстваха кметът на Община Бургас Димитър Николов, посланикът на Великобритания Н. ПР. Роб Диксън, областният управител проф. Мария Нейкова, управителят на център „Вселена“ Дияна Видева, както и представители на Община Поморие, Община Несебър, Община Приморско, Община Созопол, Община Карнобат, ОД на МВР и УМБАЛ Бургас, Районна прокуратура и Окръжна прокуратура.

„Този проект е силен заради партньорството между институциите, които създадоха центъра. Само ако работим заедно, можем да осигурим нужната подкрепа и грижа на жертвите, от която те толкова много се нуждаят“, заяви по време на срещата Роб Диксън.

Кметът Димитър Николов наблегна върху необходимостта проектът да се надгражда, като се обърне внимание върху уязвими групи и превенцията. Данните за увеличените сигнали изнесе Дияна Видева от центъра. Активно работи и услугата за „Горещ телефон“. Областният управител Мария Нейкова заяви, че проектът е изключително успешен и все повече общи ще се присъединяват към него. Растат и услугите, които се предлагат.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Избори 2021 Мнения
Рунд пореден за парламент, кой ще донесе промяната
  27.09.2021 09:18      

Силвия ШАТЪРОВА Рунд пореден за парламент на 14 ноември, уморен ли е народът от избори, п