Неделя, 26 Дек 2021
    
Бургас Любопитно

93-годишен дядо от Русе е сред първите гости на Острова на мидения уикенд

  21.06.2021 10:46  
93-годишен дядо от Русе е сред първите гости на Острова на мидения уикенд

Дона МИТЕВА

 

93- годишен  старец от Русе е най-възрастният човек, който през почивните дни посети остров Света Анастасия. Русенецът е пропътувал с група от Дунав до Черно море, за да опита миди на тенекия и да се наслади на прекрасното преживяване.

„Открихме летния сезон, въпреки не чак до там доброто време. В събота освен групата от Русе имаше общо около триста посетители. В неделя дошлите на миден уикенд бяха над 500. Основно българи, но сред гостите имаше и поляци и руснаци, които живеят в България“, коментира управителят на Света Анастасия Павлин Димитров.

Дори вече и турски гости са направили своя тим билдинг или творческа вечер на острова, оставайки за преспят там.

Паралелно със станалия традиция миден уикенд отново водолази от  клуб „Приятели на морето“ почистиха дъното около острова в рамките на  „Ден на чистото море“.

„Докато до преди няколко дена посещенията тръгваха много плахо, сега сезонът се отприщва. Дори в делничните дни имаме тази седмица заявки поне за по сто души, които да дойдат на Света Анастасия“, допълни Димитров, не пропускайки да подчертае, че музикалните изпълнения на група „Горещ пясък“, също са допринесли за красивото преживяване в неделния ден.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Избори 2021 Мнения
Рунд пореден за парламент, кой ще донесе промяната
  27.09.2021 09:18      

Силвия ШАТЪРОВА Рунд пореден за парламент на 14 ноември, уморен ли е народът от избори, п