Неделя, 26 Дек 2021
    
Бургас

В Долно Езерово искат разширяване на гробищния парк

  20.06.2021 14:44  
В Долно Езерово искат разширяване на гробищния парк

Георги РУСИНОВ

Жителите на бургаския квартал „Долно Езерово“ са поискали гробищният парк да бъде разширен. Това пише общинският съветник Васил Иванов. Младият бесепар посочва, че е получил отговор от Община Бургас по въпроса, с което му се отговаря, че след изчерпване на свободните места в гробището на Долно Езерово, ще се ползва това в Меден рудник, което ще обслужва и Долно Езерово. Иванов добавя, че това не е решение на проблема.

„В квартал „Долно Езерово“ има два гробищни парка, отдалечени на около един километър един от друг и има възможност те да бъдат слети посредством закупуване или отчуждаване на частен поземлен имот с идентификационен номер 07079.6.31 със статут на земеделска земя и така да се реши проблема за по-дълъг период от време. Предвид сериозността на проблема инициирах подписка, която над 700 жители на квартала подкрепиха с искане за разширяване на гробищния парк и която съм приложил“, пише Иванов в докладната.

Затова предвид гореизложеното той предлага Общински съвет – Бургас да даде разрешение на Община Бургас да стартира процедура за придобиване на въпросния поземлен имот. Освен това администрацията трябва да предприеме действия по разширяването на гробищния парк, както и да изгради инфраструктурата нужна за това. Средствата за това да бъдат заложени в Бюджет 2022.

 


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Избори 2021 Мнения
Рунд пореден за парламент, кой ще донесе промяната
  27.09.2021 09:18      

Силвия ШАТЪРОВА Рунд пореден за парламент на 14 ноември, уморен ли е народът от избори, п