Сряда, 29 Дек 2021
    
Бизнес Бургас

Туроператори се готвят за протест

  15.06.2021 15:02  
Туроператори се готвят за протест

Дона МИТЕВА

В поредно отворено писмо до министър-председателя Стефан Янев, и министрите Стойчо Кацаров, на здравеопазването и Стела Балтова – на туризма, туроператори настояват за отпадане на  тестовете за туристи от Украйна, които посещават страната ни.

Поставени са над 20 подписа под искането на хора от бранша от щялото Черноморие. Основните доводи са епидемиологичната обстановка в Украйна е дори по-добра от тази в Румъния, а със северната ни съседка отпадаха тестовете. Освен това конкурентни туристически пазари като Албания и Черна гора отмениха тестовете за украински туристи от 01.06.2021 г. на база много добрата епидемиологична обстановка в Украйна

Наред с всички доводи, които се изтъкват не за първи път, отвореното писмо завършва: “ Ситуацията е наистина тежка и критична. Много туроператори и хотелиери, работещи с пазар Украйна, не стартираха сезон 2021, поради липса на туристи.

Разчитаме на спешно и отговорно решение по този въпрос. Всички колеги от бранша сме в готовност след 18.06.2021 г. да започнем законови протестни действия за да бъде чут нашият глас“.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения
Водолаз: Шефът на Морска администрация ще отнесе вината за кризата, макар да не е виновен
  29.09.2021 15:39      

Трябва ни политика за морско спасяване, заяви Михаил Заимов