Сряда, 29 Дек 2021
    
Царево

Отцепниците от „Гергьовден“ в Царево засега остават независими

  15.06.2021 11:00  
Отцепниците от „Гергьовден“ в Царево засега остават независими

Георги РУСИНОВ

 

Отцепилите се от „Гергьовден“ общински съветници в Царево засега ще останат независими. Това потвърди пред „Черноморски фар“ единият от тях – Емил Пейчев. Вчера почетният председател на Движението Любен Дилов – син обяви новината за раздялата със Станислав Добре, Атанас Желязко и Емил Пейчев. Така и не стана ясно обаче изгонени ли са тримата съветници или те са напуснали по своя воля.

„Никой не ни е гонил. Единственият член на „Гергьовден“ беше Станислав Добрев, а ние с Атанас Желязков сме подкрепени от тях – гражданска квота. Решихме, че е време да се отделим от тях, защото пътищата ни започнаха да се разделят. Посоката, която са поели на нас не ни е ок. С добри чувства и без скандали се разделяме“, заяви Пейчев.

Той обясни, че още на предходните парламентарни избори са изказали несъгласието си от коалиция с ГЕРБ и добави, че това е причината за раздялата. Въпреки, че на национално ниво ГЕРБ, СДС и „Гергьовден“ са коалиционни партньори, то в местния парламент на Царево представителите на Движението бяха активна опозиция. Неведнъж от националното ръководство опитваха да помирят ГЕРБ и „Гергьовден“ в морския град, но безуспешно.

„Не сме се разбирали все още с никой. Харесваме всички опозиционни партии, като се разграничаваме от старите такива – БСП и ДПС. Към този момент ще си останем независими, ангажименти не сме поемали. Поддържаме връзка и с „Изправи се! Мутри вън!“, и с „Демократична България“, и с „Има такъв народ“, но засега няма да се пребоядисваме“, посочи още Пейчев.

Той не отрече, че вече към тях е имало предложения, но към този момент всички те били отхвърлени.

Стана ясно още, че Атанас Желязков по свое желание напуска Общински съвет - Бургас и дава път на следващия в листата - Станимир Фешев.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения
Водолаз: Шефът на Морска администрация ще отнесе вината за кризата, макар да не е виновен
  29.09.2021 15:39      

Трябва ни политика за морско спасяване, заяви Михаил Заимов