Петък, 10 Сеп 2021
    
Спорт

„Свети Никола“ си спечели участие в Трета лига, но се отказва – няма финансиране

  11.06.2021 16:46  
„Свети Никола“ си спечели участие в Трета лига, но се отказва – няма финансиране

Отборът на полицията надви „Левски“ (Крумовград) с 4:2

 

Георги РУСИНОВ

 

Бургаският футболен клуб „Свети Никола“ направи необходимото да завърши отличния сезон с хубава победа над „Левски“ (Крумовград). Момчетата на Павлин Ковачев играха бараж за класиране в Трета лига и с победата над „Левски“ на практика си осигуриха класиране. Председателят на УС на клуба Павлин Ковачев обаче взе решение отборът да не участва в по-горния футболен ешелон. Пред „Черноморски фар“ той заяви, че причината е липса на финансиране.

„Победихме в баража, но се отказваме от участие, тъй като нямаме финансиране, с което да се издържаме във Трета лига. Няма смисъл да правим празни работи. В случая „Левски“ (Крумовград), които победихме, имат проект, организация и финансиране и няма смисъл да им спъваме на тях участието. Затова ще влязат на наше място. Иначе в мача ги победихме с 4:2. Без трима титуляри, но все пак ги победихме. Отборът им иначе не е кой знае какво, но както казах, имат проект и тепърва при тях нещата ще се развиват“, обясни той.

На въпроса колко пари трябват на отбор в Трета лига, за да има смисъл да участва, Ковачев отговори:

„Както казах и в предишно интервю пред медията ви – на нас за участие в Трета лига ни трябват минимум 200 000 лева. И това е абсолютният минимум, с който по-скоро ще живуркаме, отколкото да правим нещо. Трябва да има тренировки, а ние нямаме собствена база. Трябва да плащаме наеми. Така, че както виждате, трудно щеше да е“.

Решението на председателя на УС на „Свети Никола“ е предизвикало реакции у хора от отбора.

„Еднолично го взех решението, макар и да ми се разсърдиха няколко човека, но имам право. Само аз финансирам отбора – аз намирам парите, влагам и лични средства. Така че никой няма право да ме упреква, че съм заявил отказ за Трета лига“, каза Ковачев.

Какво предстои за следващия сезон, той още не знае.

„Финансирането ни през следващия сезон ще е колкото и в момента, ако изобщо има сезон. Може и да не участваме, ако не се запази отборът“, завърши председателят на УС.


Анкета

Мнения

Избори 2021 Мнения
Председателят на РИК-Бургас: Гласуващите тук туристи ще променят волята на бургаския избирател
  11.06.2021 11:42      

Георги РУСИНОВ   Секциите за туристи са нашумялата тема тези дни. Скоро тряб