Сряда, 29 Дек 2021
    
Бургас Спорт

„Арена Бургас“ ще е готова до есента, преговаряме за Европейско по волейбол

  04.06.2021 17:52  
„Арена Бургас“ ще е готова до есента, преговаряме за Европейско по волейбол

Георги РУСИНОВ

 

„Арена Бургас“ ще е готова до края на годината, най-вероятно през октомври или ноември трябва да бъде открита. В това е сигурен председателят на спортната комисия Йордан Георгиев. Според него много важно уточнение е, че приказките за някакви завишени цени били партенки и неверни и спекулация не трябва да се прави.

„Категорично трябва да е ясно, че строителната част по залата струва 57 милиона лева. Отделно от това има 6-7 милиона лева за оборудване. Те са задължение на „Академика“. Община Бургас е финансирала частично строителството на куполовидната зала и това е свършено. От тук нататък остава да се дооборудва залата. Голямата зала ще бъде предадена на гланциран бетон, защото всеки спорт има различни изисквания за настилка и при всяко състезание ще се сменят“, каза той.

Служебният спортен министър е заявил, че в най-скоро време ще дойде в Бургас за инспекция на залата. Според Георгиев е крайно време Министерство на спорта и Академика да назначат директор и управленски персонал на залата, за да може да започнат да координират важните неща още преди да бъде завършена и открита.

Вчера в морския град пък е бил Любо Ганев и Георгиев се е срещнал с него. Разказа, че има амбиция през 2023-а Бургас да е домакин на Европейското първенство по волейбол в зала „Арена Бургас“.

Освен това се работи и в посока Бургас да влезе във веригата Гран при в художествената гимнастика.

„По този начин ще може от тук нататък състезанието „Жулиета Шишманова“ да е Гран при и да идват най-големите звезди в този спорт – Русия, Беларус, Израел, Италия. Стремежът ни ще е Гран при „Жулиета Шишманова“ да е в топ 3 по престижност в Европа“, уточни председателят на спортната комисия.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения
Водолаз: Шефът на Морска администрация ще отнесе вината за кризата, макар да не е виновен
  29.09.2021 15:39      

Трябва ни политика за морско спасяване, заяви Михаил Заимов