Понеделник, 06 Сеп 2021
    
Бургас

Европа Директно отново с офис в Бургас

  01.06.2021 16:29  
Европа Директно отново с офис в Бургас

Дона МИТЕВА

Стартира новото поколение на една от най-големите  информационни мрежи на Европейския съюз – Европа Директно.

Днес в Бургас бе открит  офиса на мрежата. Бургаската търговско промишлена палата отново е партньор на Европейската Комисия в дейността на Европа Директно за периода от 2021 -2025. В оспорвана конкуренция, където 6 кандидати се бориха за едно място бургаският офис спечели една от 13-те позиции. За трети път работещите в Европа Директно се откроиха сред 82  кандидати за цялата страна.

На официалното откриване присъстваха представители на местната и държавна власти, ученици от Търговската гимназия, университетски преподаватели и бизнесмени.

Бойко Благоев, ръководител на отдел „Комуникации“ в Представителството на Европейската Комисия в България изтъкна достойнствата на Бургаския офис: „ Търсихме  комбинация от опит и нови идеи. В новия мандат се очаква повече гъвкавост и повече изпълнени задачи“.

Целите на Европа Директно най-общо са насочени в пет линии: информиране на гражданите  за важните неща от Брюксел; информиране на представителството на ЕК за мнения, идеи на гражданите; работа с образователните институции; работа с медиите; превръщане на центровете на събирателна точка за хора, които се занимават с европейските въпроси.

„Това е за трети път спечелен проект и то в много сериозна конкуренция През изминалите мандати ние сме доказали, че като институция БсТПП имаме сериозно подготвени специалисти, които отговарят на изискванията, които са и добре познати в областта. Надяваме се, че и този проект от ново поколение ще надгради постигнатото“, каза в поздравлението си инж. Цанко Иванов, председател на Бургаската търговско промишлена палата.

Символично бе открита табелата на бургаския офис на Европа Директно и както повелява традицията бе лиснато менче с вода.


Анкета

Мнения

Култура Мнения
Христина Арсенова – директор на ДКТ-Бургас: Най-големите театрални трупи на България ще участват в Дни на куклите тази година
  05.06.2021 13:28      

Театърът има нужда от публика, която „диша един въздух“ с актьорите на сценат