Вторник, 28 Дек 2021
    
Бизнес Крими Общество

Горски инспектори задържаха ремарке с 48 кубика дъбови дърва за огрев

  01.06.2021 11:36  
Горски инспектори  задържаха ремарке с 48 кубика дъбови дърва за огрев

Горски инспектори от Регионална дирекция по горите – Бургас задържаха ремарке с 48 кубика дъбови дърва за огрев. При рутинен обход и проверка в землището на с. Крушевец, общ. Созопол, инспекторите забелязват спрян товарен автомобил, натоварен с дърва за огрев от дървесен вид дъб. Дървесината в размер на 48 куб. м е била без контролна горска марка, водачът на превозното средство не е представил документи, доказващи законния й произход и е бил в готовност за потегляне. Проверяващите са установили, че дървата за огрев са  добити от горски територии, собственост на Община Созопол.

На шофьора на автомобила е съставен акт за нарушение по Закона за горите, а дървесината и ремаркето са задържани от служителите на РДГ – Бургас.

Сезирани са органите на МВР. Работата по случая продължава.

За изминалата седмица  в териториалния обхват на Регионална дирекция по горите Бургас и във връзка с дейността на екипите от горски инспектори на дирекцията са проверени 110 бр. товарни моторни превозни средства, 23 бр. обекти за добив на дървесина, 8 бр. обект за складиране, преработка и търговия с дървесина, 7 бр. риболовци и 88 физически лица.

 Съставените актове по Закона за горите за периода са 4 броя, а общата задържана дървесина 50, 8 куб. м


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения
Водолаз: Шефът на Морска администрация ще отнесе вината за кризата, макар да не е виновен
  29.09.2021 15:39      

Трябва ни политика за морско спасяване, заяви Михаил Заимов