Понеделник, 30 Авг 2021
    
Спорт

„Черноморец“ разби „Карнобат“, но се прости с промоцията във Втора лига

  31.05.2021 16:03  
„Черноморец“ разби „Карнобат“, но се прости с промоцията във Втора лига

„Несебър“ оцеля в третия ешелон след голов трилър

 

Георги РУСИНОВ

 

Последният кръг в Югоизточна Трета лига беше жизненоважен за бургаския футболен клуб „Черноморец“. „Акулите“ се бориха до последно за класиране във Втора лига, но въпреки победата като гост над „Карнобат“, „сините“ останаха на трето място в класирането.

Преките съперници за класиране на бургазлии - „Загорец“ (Нова Загора) и „Марица“ (Пловдив) също постигнаха победи. Новозагорци се наложиха над „Гигант“ (Съединение) с 3:0 като домакини. В Пловдив пък „Марица“ надви с 3:1 „Борислав“ (Първомай). По този начин класирането остана непроменено. „Загорец“ запази лидерската позиция и си извоюва промоция във Втора лига. „Марица“ останаха с равни точки с новозагорци, но головата разлика на „Загорец“ е по-добра. На 2 точки зад двата първи тима завършват и „акулите“.

В Карнобат иначе „Черноморец“ постигна много добра победа с 4:1 над коравия домакин. В 15-та минута Мирослав Радев се възползва от грешка в отбраната и откри резултата за „акулите“. В 32-та минута Милен Танев бе точен за 0:2.

През второто полувреме паднаха останалите голове в мача. Щатният голмайстор на „Черноморец“ Мариян Тонев не пропусна да се разпише и в този мач. Това той направи в 63-та минута. 4 минути по-късно за 0:4 реализира Антон Узунов.

В 70-ата минута на терена се появиха трима юноши на клуба. В 75-ата минута домакините от „Карнобат“ все пак вкараха почетен гол, оформяйки крайния резултат 1:4.

„Черноморец“ със сигурност завършва един много добър сезон и е абсолютно задължително преследването на промоция във Втора лига догодина.

Последният кръг в Югоизточна Трета лига бе много важен и за футболния клуб „Несебър“. „Делфините“ бяха с равен брой точки със „Спартак“ (Пловдив), а един от тях със сигурност трябваше да изпадне. Като домакин „Несебър“ се наложи в голов трилър над „Ямбол 1915“ с 5:3.

Интрига имаше до 49-ата минута, когато несебърлии водеха над „Ямбол 1915“ с 3:2 и мачът вървеше гол за гол. Домакините поведоха за 1:0 с гол на Виктор Янев в 8-ата минута. След 4 минути обаче гостите изравниха с попадение на Симеон Григоров. Последваха два гола за „делфините“ дело на Гюрсел Осман и Трайо Грозев. За гостите с втори гол се разписа Симеон Григоров и намали за 3:2. Втори гол малко след това последва и за Трайо Грозев, който направи резултата 4:2. В 73-ата минута Никола Гавов прати топката във вратата на гостите след перфектно изпълнена дузпа – 5:2. Финалния резултат оформи Венцислав Славов, който намали за 5:3, но не остана време повече време за тима на „Ямбол 1915“ да вземе нещо от този мач.

С тази победа и домакинската загуба на „Спартак“ (Пловдив) с 0:2 от „Атлетик“ (Куклен), „Несебър“ оцеля в третия футболен ешелон.


Анкета

Притеснявате ли се от нова Ковид-вълна


Резултати

Мнения

Избори 2021 Мнения
Адвокат Драгомир Ошавков, ИСМВ:  Комисията по ревизия показа крещящата нужда от справедливост
  31.05.2021 14:39      

Георги РУСИНОВ   -Адвокат Ошавков, какво успя да свърши 45-ото НС?