Вторник, 03 Авг 2021
    
Бургас Общество

Учениците в клас, чакат се резултатите от първата матура

  31.05.2021 11:13  
Учениците в клас, чакат се резултатите от първата матура

Дона МИТЕВА

Всички ученици от пети да единадесети клас в областта се върнаха безпроблемно в клас. Това потвърди началникът на Регионалното управление на образованието инж. Виолета Илиева. Тя допълни също, че вече се допуска и провеждането на извънкласни дейности, също така и екскурзии.

Що се отнася до мерките заради пандемията - задължителни остават дезинфекцията и носенето на маски. Ограничават контактите между отделните паралелки и различните класове.

„Нашите усилия продължават да бъдат насочени към безпроблемното  провеждане на матурите. Приключва вече и изпитът от третата матура. В края на миналата седмица в столицата бяха занесени от колегите експерти работите от Националното външно оценяване по български език и литература и математика за четвърти клас. Сега се очакват да излязат резултатите от първия зрелостен изпит по български език и литература на дванадесетокласниците“, обобщи инж. Илиева.

Признание за работата на гилдията на литераторите в Бургас е фактът, че експертката по БЕЛ Венета Иванова е зам.-председател на комисията, занимаваща се с проверката на писмените работи.

В първите дни на юли се очакват и резултатите. По мнения на учениците, които се явиха на матурата - зададената тема „Смисълът на благодеянието“ – върху откъса на Йовковата творба „Песента на колелетата“, е много благодатна. Очакват се добри оценки.

Когато проверката на работите приключи, всеки абитуриент може да види своята оценка с паролата, която има на сайта на Просветното министерство или на този на  съответното регионално управление.


Анкета

Притеснявате ли се от нова Ковид-вълна


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Поетесата Мария Ганчева за дебютната си стихосбирка „Пристанище за бури“: Поезията не оставя душата равнодушна
  01.08.2021 17:23      

“За мен е истинско щастие, ако чрез стиховете си развълнувам някого“