Неделя, 26 Дек 2021
    
Царево

Община Царево почисти плажа на Резово

  28.05.2021 11:42  
 Община Царево почисти плажа на Резово

Община Царево организира почистване на брега на река Резовска и плажа на селото.

В еконициативата, която е по проект  „Стратегия за нулеви отпадъци: методи и прилагане в черноморския басейн – Zero Waste BSВ, финансиран по програма  „Черноморски басейн 2014-2020“, се включиха ученици и учители от училищата в Царево и Ахтопол.

Това  мероприятие е първото от кампанията по почистване на крайбрежните ивици в общината и поречията на реките Резовска и Велека. Следващото събитие ще бъде организирано в средата на юни месец.
    В рамките на проекта сред учениците в училищата в Царево и Ахтопол е в ход  широка информационна кампания с познавателни и обучителни лекции за повишаване на знанието им за  нулевите отпадъчни системи.  Децата изработват и атрактивни пана от капачки на пластмасови бутилки, които ще бъдат представени в изложба през месец юни.

По проекта общината ще закупи две машини за почистване на отпадъци- Многофункционална помощна машина за открити площи и Ръчна прахосмукачка с електрическо задвижване, които ще бъдат използвани от дейност "Чистота" за почистване на обществени места в Царево и другите населени места от общината.
 


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Избори 2021 Мнения
Рунд пореден за парламент, кой ще донесе промяната
  27.09.2021 09:18      

Силвия ШАТЪРОВА Рунд пореден за парламент на 14 ноември, уморен ли е народът от избори, п