Сряда, 25 Авг 2021
    
Бизнес

Без британски туристи до 27 юни у нас

  26.05.2021 11:28  
Без британски туристи  до 27 юни у нас

Големият британски туроператор TUI обяви, че до 27 юни спира да приема резервации за почивки за няколко държави, сред които и България, съобщиха британските медии.

Причината е, че те не отговарят на изискванията за безопасна дестинация. В "жълтата" категория на английския списък от държави с повишено внимание при пътувания са и популярни сред туристите места като Египет, Мексико, Мароко, Доминиканската република, Тунис. Турция пък се намира в най-тежката "червена" категория.

В хода на оценката си британските власти се интересуват основно от два показателя - дял на ваксинираните и какви щамове на коронавируса върлуват в съответната държава. Условията за прибиращите се от тях са изключително строги, че пътуват единствено по крайно наложителна причина. При завръщането си човек бива подложен на 10 -дневна карантина, като трябва да плати и за 3 PCR теста (един, преди да се появи на границата, втори - 2 дни по-късно, и трети - 8 дни след влизането).

Всички клиенти на TUI, засегнати от "замразяването" на отпуските, ще получат пълно възстановяване на средствата, ще им бъде предложено разсрочване или алтернативна дестинация плюс бонус.


Анкета

Притеснявате ли се от нова Ковид-вълна


Резултати

Мнения

Бизнес Бургас Мнения
Димитър Николов: Терените в новата индустриална зона са много по-големи и атрактивни
  26.05.2021 12:24      

Индустриалната зона в Меден рудник е готова по отношение на урбанистичните процеси и доставката на инфраструктура.