Събота, 21 Авг 2021
    
Созопол Спорт

Над 200 деца мерят сили на турнир по борба на името на Ангел Гочев-Чушката в созополско село

  22.05.2021 12:49  
Над 200 деца  мерят сили на турнир по борба  на името на Ангел Гочев-Чушката в созополско село

Над 200 деца от 20 отбора от страната и Македония участват във второто издание на турнира по борба за деца "Ангел Гочев-Чушката", който се провежда днес в с. Росен. Организатор на турнира е местният бизнесмен Бойчо Бойчев с помощта на община Созопол и местното кметство.
Спортният празник, посветен на известния от близкото минало състезател по борба свободен стил, носител на много златни медали и престижни места в национални, европейски и световни шампионати Ангел Сотиров Гочев започна празнично с концерт народни песни и народна музика пред препълнения стадион в созополското село.
Гости на турнира бяха кметът на Община Созопол Тихомир Янакиев, от чието име победителите в различните категории ще получат парична награда, зам. кметът Тодор Дамянов, председателя на Общински съвет Георги Пинелов, общинските съветници Андрей Николов, Илиян Стефанов, Стилияна Николова и Цветан Иванов, които подкрепяха бурно малките борци. 


Специален гост на детския турнир е световният шампион по свободна борба от близкото минало и почетен гражданин на Созопол Руси Петров. Да подкрепят състезателите по борба от Клуба по борба "Ангел Гочев"- Созопол бяха и кметовете на с. Росен Иван Динев и на с. Атия- Румен Димитров.
Състезанието преминава при отлична организация на два тепиха, където едновременно се състезават борци в три категории: Първа категория-подготвителна група, където изненадата бе двама 5-годишни малчугана, които спечелиха симпатиите на присъстващите; Втора категория- деца и Трета категория-момчета.
В турнира, който ще продължи целия ден участват състезатели от клубове по борба от Бургас, Айтос, Руен, Шумен, Сливен, Велико Търново, Пловдив, София, Нова Загора и от Щип, Македония.
Турнирът по борба "Ангел Гочев-Чушката" продължава и в този час. Всеки, който иска да подкрепи малките състезатели и техните треньори, може да посети красивото созополско село Росен.
Награждаването на победителите в различните категории е предвидено за след обяд. Организаторите са предвидили медали, купи и грамоти за всички малки борци.


Анкета

Притеснявате ли се от нова Ковид-вълна


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Елена Стойчева:  Миналото за мен не е изсъхнал корен
  22.05.2021 16:12      

Благодарна съм, че Странджа и пчелите ми подадоха ръка, за да оцелявам в живота