Събота, 21 Авг 2021
    
Камено

Русокастро - най-новият обект в Бургаска област

  22.05.2021 11:01  
Русокастро - най-новият обект в Бургаска област

Крепостта Русокастро е най-новият туристически обект, който е създаден в Бургаска област. За първи път община Камено участва туристическата борса "Вашата ваканция", и то с него. Предстои му вписване в националния регистър“, заяви заяви Радовеста Стюарт, която работи по проекта за социализация на крепостта Русокастро.

Според нея сега целта е общината да промотира обекта си и да го направи популярен. Крепостта вече приема туристи, използва се и зоната около нея.  Тя ще представи новия си обект на няколко събития в съседна Турция.

Русокастро е единствената българска крепост в региона и една от най-големите в България. Досега беше разкривана от археолозите, за да стане интересна за туристите, трябваше да бъде направена реставрация и социализация. Този обект и към момента се посещава от туристи, допълнително ще се презентира пред туроператори, за да го включат те в своите програми. Тепърва ще се говори за Русокастро. Тази задача е поета и ще има инфотур за туроператори, ще им бъде представена как може да бъдат водени туристи.

В района има условия за скално катерене и за аниматорски дейности, става ясно от думите на Радовеста Стюарт.

Предстои да бъде разработен цялостен маршрут между три интересни обекта от Средновековието - крепостта Деултум, Акве Калиде и Русокастро, които ще бъдат включени в общ маршрут.

Средновековната крепост е строена през първата половина на 13 век на площ от 52 декара, внушителна за времето територия.

В най-високата част на крепостта се намира единствената открита засега шестоъгълна владетелска кула с размери 16 и 11,50 метра.


Анкета

Притеснявате ли се от нова Ковид-вълна


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Елена Стойчева:  Миналото за мен не е изсъхнал корен
  22.05.2021 16:12      

Благодарна съм, че Странджа и пчелите ми подадоха ръка, за да оцелявам в живота