Четвъртък, 29 Юли 2021
    
Карнобат

Жп гарата в Карнобат вече е с пълна промяна, да се готвят Айтос и Нова Загора

  29.04.2021 14:11  
Жп гарата в Карнобат вече е с пълна промяна, да се готвят Айтос и Нова Загора

До две години от София до Варна през Карнобат с влак  ще се стига за 4 часа

Силвия ШАТЪРОВА

Изцяло ремонтираната сграда на жп гарата в Карнобат е вече готова и се пуска в експлоатация. Тя бе обновена като етап от реконструкцията на жп трасето Пловдив-Бургас. Предстои обновяването на сградите в Нова Загора и Айтос. Както и ремонтиране на жп отсечката Кранобат-Синдел, която е изключително важна. „До две години ще имаме най-бързата връзка София-Варна през Карнобат, за четири часа ще стигат пътуващите през този възел“, заяви транспортният министър в оставка Росен Желязков по време на посещението си днес на гарата.

По проекта за жп връзката от София до Варна през Карнобат ще бъде направен тунел до Лозарево, както подлези и надлези, които ще позволят по-голяма скорост по трасето.

През следващите години железницата ще има съвсем различен облик, обеща още министър  Росен Желязков и допълни:  „Днес сме в Карнобат, но скоро ще бъдем и на другите места, които ще бъдат обновени“.

Новата жп гара в Карнобат бе ремонтирана за две години, като е изпълнена изцяло нова реконструкция, подменени са ВиК, ел. Инсталации, ремонтиран са подлеза и пероните. С новата си визия сградата достига европейски нива.

 

 


Анкета

Кой текст на песен от "Бургас и морето" подкрепяте?


Резултати

Мнения

Избори 2021 Мнения
Изборните секции в чужбина няма да се увеличават
  29.04.2021 10:35      

Парламентът остави действащия текст от Изборния кодекс, който не позволява образуване на избирате