Неделя, 01 Авг 2021
    
Бургас Култура

Къпят книгите в библиотеката с ултравиолетов душ

  29.04.2021 15:20  
Къпят книгите в библиотеката с ултравиолетов душ

С ултравиолетов душ или с прахосмукачка – вие избирате как да почистите книгата, която желаете да заемете от Библиотеката. Модерните машини ви гарантират безупречна хигиена и елиминиране на всички бактерии и акари, включително и на вируса Covid-19.В условия на пандемия това е предимство, превенция и грижа.

 Специализираната машина за почистване на книги Bookshower  за няколко секунди освежава и обезпаразитява  книгата.

 Прахът и бактериите могат да се прикрепят в книгите - в кориците и по страниците, тъй като читателите кихат, докато четат, особено през периода на промяна на сезона. Машината използва ултравиолетови лъчи и филтър с висока производителност, за да стерилизира книгите цялостно – от тяхното покритие до вътрешните им страници само в рамките на 30 секунди.

 След  поставянето в машината, книгата е стерилизирана на 99,99%. Апаратът е с ултравиолетова защита и темперирано стъкло.

С 3 лесни стъпки и отново за няколко секунди ще можете да дезинфекцирате избраната от вас книга и с мобилната прахосмукачка, с която разполага РБ “Пейо Яворов“. Тя е изключително безшумна и компактна и премахва прахът и микроорганизмите.

След като почистите желаната от вас книга в някоя от машините на Библиотеката няма защо да се притеснявате от видими и невидими зарази. Книгата ще е като нова /на вид/, а винаги е добра идея да прочетете нова /като съдържание /книга.

 


Анкета

Кой текст на песен от "Бургас и морето" подкрепяте?


Резултати

Мнения

Мнения
Инициатива \
  30.04.2021 17:14      

Ако предстои битка за Черно море, България къде стои? Хората, които живеят ок