Сряда, 28 Юли 2021
    
Бизнес Бургас

Организация на ООН предпочете Бургас пред Истанбул

  29.04.2021 12:13  
 Организация на ООН предпочете Бургас пред Истанбул

Градът вече може да развива конгресен туризъм

Силвия ШАТЪРОВА

Организацията по охрана и земеделие към ООН предпочете да разкрие офиса си за Югоизточна Европа в Бургас, вместо в Истанлбул. Организацията е престижна, нейната централа е в Рим, клонът й за Югоизточна Европа ще се намира в новия Конгресен център, който вече е официално открит,  има Акт 16 и днес бе посетен и разгледан от транспортния министър в оставка Росен Желязков, заедно с кмета на Бургас Димитър Николов, областния управител Вълчо Чолаков, директора на ДППИ в Бургас- Ивайло Иванов, директора на Пристанище Бургас-Диян Димов.

Освен офиса на ООН  в новия Конгересен център свои офиси ще разкрият и няколко IT компании. Първата е I Data.Pro, която е наела 40 души персонал.

Конгресният център е мултифункционална сграда, разполага с три зали  за конгресни събития от висок ранг за общо 800 души и офисни помещения от по-висок клас за компании, които да не са само национални, но и международни, каза директорът на ДППИ-Бургас Ивайло Иванов.

Събитията в новата сграда започват от юни, предстои съвещание на педиатри, конгрес на инвазивни кардиолози през септември, допълни още той.

„Изключително умесна придобивка за града, която ще даде възможност не само за обичайния туризъм, но и за конгресния туризъм. Трябва да гледаме напред, пандемията все пак ще приключи и затова тази придобивка е важна за града, виждате какъв прекрасен комплекс се оформя в тази част на Бургас. Нашето желание е старата инфраструктура да приеме нов облик и да се развива с новите форми и възможностите, които дава, заяви министърът в оставка Росен Желязков.

 „Бургас ще си върне своята атрактивност, както по отношение на летния туризъм, така и за целогодишен конгресен туризъм“, каза още министърът. По думите му целият комплекс е насочен към младите хора и към науката, което дава възможност за ревитализация на тази част от града и превръщането й в притегателна точка. „Нашето желание е старата инфраструктура да приеме нов облик и да се развива спрямо новите реалности“, допълни министър Желязков.

Проектът за изграждане на Конгресен и научно-изследователски център е на стойност 13,6 млн. лева и е финансиран със средства на ДП “Пристанищна инфраструктура”. „Модерната сграда може да се използва целогодишно за провеждане на събития от най-висок клас“, обясни Желязков по време на посещението. Той посочи, че разположението на центъра дава възможност да се осъществяват лесни интермодални връзки между няколко вида транспорт.


Анкета

Кой текст на песен от "Бургас и морето" подкрепяте?


Резултати

Мнения

Избори 2021 Мнения
Изборните секции в чужбина няма да се увеличават
  29.04.2021 10:35      

Парламентът остави действащия текст от Изборния кодекс, който не позволява образуване на избирате