Четвъртък, 29 Юли 2021
    
Приморско

Общински съвет – Приморско прие мерки в помощ на гражданите и бизнеса

  29.04.2021 10:23  
Общински съвет – Приморско прие мерки в помощ на гражданите и бизнеса

Георги РУСИНОВ

 

Общински съвет – Приморско прие мерки в помощ на гражданите и бизнеса. Това стана на днешната сесия на местния парламент. Те са по предложение на кмета на общината д-р Димитър Германов.

За периода от 1 май до 30 юни 2021-а се освобождават от заплащане на такса за ползване на терени публична общинска собственост – тротоари, площади, улични платна и други терени за търговска дейност на открито и комплексна такса, за разполагане на сергии и витрини, всички юридически и физически лица, които нямат задължения към Община Приморско.

За същия период се освобождават от заплащане на такса за разполагане на общински терени на маси, столове пред заведения за хранене и развлечения, всички юридически и физически лица, които нямат задължения към Община Приморско.

Третата мярка, която влиза в сила гласи, че се освобождават от заплащане на наемна вноска и комплексна такса за периода от два месеца през 2021-а всички юридически и физически лица, които нямат задължения към Община Приморско към момента на подаване на заявление за освобождаване, имат сключени договори за целогодишно ползване на обекти – общинска собственост и които попадат в обхвата на Заповед от 25.11.2020-а на министъра на здравеопазването или са регистрирали 20% по-нисък оборот за два месеца през 2021-а в сравнение със същия период на 2019-а. За намаления оборот, юридическите лица следва да предоставят заверено копие на месечните си отчети.


Анкета

Кой текст на песен от "Бургас и морето" подкрепяте?


Резултати

Мнения

Избори 2021 Мнения
Изборните секции в чужбина няма да се увеличават
  29.04.2021 10:35      

Парламентът остави действащия текст от Изборния кодекс, който не позволява образуване на избирате