Сряда, 28 Юли 2021
    
Созопол

Ето как се подготвя за лятото Община Созопол

  28.04.2021 10:31  
Ето как се подготвя за лятото Община Созопол

Георги РУСИНОВ

 

Кметът на Община Созопол Тихомир Янакиев отговори на важни въпроси в заседанието на Общински съвет – Созопол. Той бе запитан от съветници по няколко въпроса.

Първата тема, по която кметът говори е ремонтът на Веселата улица. Янакиев припомни, че там ще се извършат интервенции, които ще преобразят улицата. Броят на преместваемите обекти ще е по-малко тази година. Една част от ремонтите на тротоарите ще се извършат тази година, останалата през следващата. Обектите ще се ситуират по начин, по който ще допринесат за по-добрата визия на улицата.

Транспортната схема бе друга тема, която вълнуваше общинските съветници. Кметът Янакиев отговори, че тази година за пръв път, засега само в Созопол ще има транспортна схема.

„Надявам се, че ще регулира трафика в града. Все още не сме я вкарали. Когато е готова на цяло ще я покажем пред вас, за да си кажете мнението и чак тогава ще предприемем действия по въвеждането й“, посочи градоначалникът.

Янакиев добави, че на места ще има легнали полицаи, ще бъдат поставени и огледала на кръстовищата за по-добра видимост на шофьорите. Предвижда се и монтиране на 3D фигури на деца, които да действат като контрол на скоростта.

Въвеждането на подземни контейнери се бави и това ядосва Тихомир Янакиев. Каза, че за Стария град общината чака повече от 6 месеца одобрение.

„Схемата е направена за целия град. Имаме монтирана мостра пред магазин „Болеро“, която все още не работи. Искрено се надявам Министерство на културата да се размърда и да даде необходимите разрешения, за да можем ние да ги поставим. Това обаче за този летен сезон явно няма да стане“, заяви кметът.

Коментирано бе и удължаване на срока за строителство, озеленяване, плажовете на територията на Община Созопол и немалко въпроси с останалите населени места в общината.


Анкета

Кой текст на песен от "Бургас и морето" подкрепяте?


Резултати

Мнения

Избори 2021 Мнения
Изборните секции в чужбина няма да се увеличават
  29.04.2021 10:35      

Парламентът остави действащия текст от Изборния кодекс, който не позволява образуване на избирате