Понеделник, 26 Юли 2021
    
Несебър

Десетокласници от Несебър се срещнаха с прокурор Стела Мешова

  27.04.2021 11:01  
Десетокласници от Несебър се срещнаха с прокурор Стела Мешова

Мара Момчилова                                                                                               

Учениците от 10 б  клас на СУ „Любен Каравелов имаха  възможност да се докоснат до професионализма на съдебната власт в лицето на прокурор Стела Мешова. Срещата с нея бе осъществена по образователна програма "Съдебната власт - информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища".  В часовете по философия в 10 клас с преподавател Екатерина Пеева, средношколците  изучават произхода на правото, а наред с това се полагат и основите на гражданското съзнание.                                                                  

Тема на лекцията, изнесена от прокурор Мешова, беше наболелият в последните няколко години въпрос за психотропните вещества. Основен акцент на последвалата дискусия бяха  последиците от тях във физически, психологически и правен аспект.                                                                                                 Наред с това, след първоначалното представяне на професията прокурор и отговорностите и предизвикателствата, свързани с нея, учениците имаха възможност да се запознаят с реални казуси, свързани с наркотиците.  В оживената дискусия десетокласниците отправиха множество въпроси към прокурор Мешова, на които тя отговори изчерпателно.


Анкета

Кой текст на песен от "Бургас и морето" подкрепяте?


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
Невена Басарова-Дичева, Първа Детска академия за добри обноски: Не бива да забравяме, че животът не е само виртуален, но реален
  24.04.2021 15:18      

Дона МИТЕВА Невена Басарова-Дичева е основател и управител на Първа Детска ак