Сряда, 28 Юли 2021
    
Бургас

Ето как ще работят платените зони по празниците

  27.04.2021 14:17  
Ето как ще работят платените зони по празниците

Георги РУСИНОВ

 

Предвид приближаващите празнични дни бургазлии питат как ще работят платените зони в града. Най-голям интерес предизвикват двата работни дни в дългата поредица от празнични – 5 и 7 май. Пред „Черноморски фар“ директорът на ОП „Транспорт“ Андрей Рунчев обясни, че в тези два дни платените зони ще си работят.

Интерес има и към така наречената „синьо-зелена зона“. Това е участъкът около хотел „Приморец“, където доскоро беше само „синя зона“, но с решение на Общински съвет – Бургас бе прието от май до септември да функционира и като „зелена зона“. Т.е. и през уикендите паркирането в района да се заплаща. Целта бе да се даде равна възможност на бизнеса за развитие, тъй като най-големият поток към плажа е именно през уикенда. Докато около „Приморец“ бе само „синя зона“, то интересът към заведенията в нея част бе по-голям.

До 29 април там функционира „синята зона“. „Зелената“ започва да функционира от 4 май, включително и в новите участъци до улиците „Места“ и „Копривщица“. На Гергьовден – 6 май, няма да работи и „зелената зона“.

 

Обхват на „синя зона“ и „зелена зона“


Анкета

Кой текст на песен от "Бургас и морето" подкрепяте?


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
Невена Басарова-Дичева, Първа Детска академия за добри обноски: Не бива да забравяме, че животът не е само виртуален, но реален
  24.04.2021 15:18      

Дона МИТЕВА Невена Басарова-Дичева е основател и управител на Първа Детска ак