Сряда, 21 Юли 2021
    
Бургас Общество Поморие

Деца рисуват природата и се учат как да я опазват

  21.04.2021 11:44  
Деца рисуват природата и се учат как да я опазват

Дона МИТЕВА


Деца се възпитават в екологична култура, рисувайки биоразнообразието на страната и това как то трябва да се опазва. Над 240 рисунки бяха оценени от специално жури и част от тях наградени.

Екип на Зелени Балкани, заедно с Читалище „Просвета-1888“- Поморие откриха изложба с творбите, участвали в конкурса за детска рисунка „Опазвам биоразнообразието от замърсяване“.

Целта на конкурса бе учениците да обогатят знанията си за Поморийското езеро и другите влажни зони в Бургаския регион,.  Също така да се наблегне на отговорността особено на подрастващото поколение за опазването им от замърсяване.

В конкурса се включиха малки художници на възраст от 6 до 14 години от всички краища на страната. Получените над 240 рисунки бяха оценени и наградени от специално.

С част от рисунките бе подредена изложба в сградата на Читалище „Просвета-1888“. На нейното откриване присъстваха участници от Поморие, които получиха своите награди лично. А тези, които не успяха да се присъединят, получиха своите грамоти и награди по пощата.

Паралелно  в Природонаучен музей Бургас е изложена експозиция на макети на обикновен делфин, на които може да се види попадането на отпадъци в тялото на морските обитатели. В допълнение може да се  намери  информация за проблемите, свързани с отпадъците в Черно море, снимки от Поморийско езеро, звуци на делфини и други много интересни неща. Експозицията ще остане в музея до края на лятото.

Мероприятията са организирани във връзка с изпълнението на проект „Екологично съзнание и поведение за спиране на замърсяването в значими влажни зони на Черноморския басейн“, BSB142 BioLearn, финансиран по оперативна програма за трансгранично сътрудничество по Европейски инструмент за съседство „Черноморски басейн 2014-2020“, изпълняван от СНЦ „Зелени Балкани – Стара Загора.


Анкета

Кой текст на песен от "Бургас и морето" подкрепяте?


Резултати

Мнения

Мнения
Борисов: Няма да се кандидатирам за президент
  21.04.2021 16:51      

Ако оставят Радев да се бие на политическата сцена вместо тях, сме готови да сме категорични опон