Петък, 07 Май 2021
    
Общество

България получава над 750 000 допълнителни дози от ваксината на Pfizer

  15.04.2021 18:11  
България получава над 750 000 допълнителни дози от ваксината на Pfizer

България ще получи над 750 000 допълнителни дози от ваксината на Pfizer, благодарение на европейската солидарност, съобщи Нова ТВ. Това заяви министър-председателят в оставка Бойко Борисов в рамките на извънредното правителствено заседание.

Той подчерта, че допълнителните количества ще пристигнат още през настоящия и идния месец, за да може да приключи процесът по ваксинацията у нас.

„Изказвам благодарност към председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която ежедневно и с огромни усилия работи за целия Европейски съюз“, акцентира министър-председателят и подчерта ключовата роля, която председателят на ЕК има за осигуряване на ваксини за всички европейски граждани.

Определените за България допълнителни над 750 000 ваксини на Pfizer са от новата ускорена доставка от 50 милиона дози, за които вчера съобщи председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен. С това общият брой ваксини на Pfizer за Европейския съюз за второто тримесечие на годината ще достигне 250 милиона.

Борисов бе категоричен, че осигурените допълнителни количества на ниво ЕС, които се разпределят на принципа на глава от населението за всички държави членки, са безспорен успех в общите действия на Европа срещу пандемията и поредното доказателство за солидарността в общността.

Премиерът в оставка припомни също, че в следващите два месеца България ще може да разчита и на вече договорените 2,7 милиона дози от ваксината на Pfizer, което гарантира, че имунизацията ще върви с пълна сила.


Анкета

Какво е политическото бъдеще на България


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Мина Кръстева: Да се вземем в ръце и да работим за едно по-добро настояще и бъдеще
  04.05.2021 11:53      

Народ, който е създал народното читалище, никога няма да се откаже от книгата и от св