Четвъртък, 08 Юли 2021
    
Бургас

Вижте къде се очакват валежи

  07.04.2021 08:17  
Вижте къде се очакват валежи

Днес за 24 области в страната Националният институт по метеорология и хидрология /НИМХ/ издаде предупреждение от първа степен - жълт код, за опасни метеорологични явления, предаде БТА.

Областите без предупреждение за жълт код са Перник, Кюстендил, Благоевград и Смолян.

В останалите 24 области на страната, за които за днес има предупредителен жълт код, ще духа умерен, временно силен вятър, с пориви до 19-24 метра в секунда.

В област Бургас се очакват и валежи със значителни количества, предупреждават синоптиците от НИМХ.

С умерен и поривист вятър от запад-северозапад ще нахлува студен въздух и температурите ще се понижат.

Облачността ще е по-често значителна и на много места от запад на изток ще има валежи от дъжд, значителни в югоизточните райони. С понижението на температурите на места в Северна и Западна България дъждът ще се примесва със сняг. Максималните температури ще са от 8 -10 градуса, в Западна България, до 16 -18 градуса в Югоизточна, където преди обяд все още ще духа умерен и силен югозападен вятър.

По Черноморието ще има значителна облачност и след обяд ще превалява дъжд. По-значителни ще са количествата по южното крайбрежие и на места там и ще прегърми. Ще духа умерен до силен югозападен вятър, след обяд ще отслабне и ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 14 и 18 градуса. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала. Температурата на морската вода е 8 - 9 градуса.

Над планините облачността ще е значителна, ще бъде ветровито и с валежи предимно от сняг. Под около 1400 метра валежите ще са от дъжд. Ще духа силен, по-високите и открити части - до бурен вятър от западната четвърт и с него ще нахлува студен въздух. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5 градуса, на 2000 метра ще е около минус 3 градуса.

През нощта срещу четвъртък в Източна България ще продължи да превалява дъжд, но до сутринта валежите ще спрат. В четвъртък ще остане ветровито. Ще има променлива по-често значителна облачност, само на отделни места ще превали слаб дъжд, в Предбалкана и високите полета в Западна България и сняг. Ще бъде сравнително студено, с минимални температури между минус 1 и 4 и максимални - между 5 и 10 градуса. В петък вятърът ще отслабне и ще се ориентира от север. Ще има повече слънце, дневните температури ще са малко по-високи.

 


Анкета

За кого ще гласувате на предстоящите избори?


Резултати

Мнения

Мнения
Борисов: Колегата политик Слави Трифонов да поеме отговорност
  07.04.2021 11:28      

Да не дезертират и да не се оправдават, че не им достигат гласове. Имам 10 дежурни депутати, коит