Понеделник, 10 Яну 2022
    
Бургас Любопитно

Остров Света Анастасия се разширява

  06.04.2021 09:39  
Остров Света Анастасия се разширява

Дона МИТЕВА

С нов кей ще се сдобие обичаният от всички бургазлии, а и от много хора от вътрешността на страната остров Света Анастасия. Той ще бъде позициониран под лекарната, в посока Бургас. И ще се изгражда по време на сезона, но няма да пречи на корабоплаването, увери управителят на туристическата атракция Павлин Димитров. „Това ще бъде новото място за разходки на острова с хубава гледка към Бургас и залеза. Ще има и допълнителна пътека до скалите“, допълни той.

В средата на април ще започне работата плаваща платформа, с помощта на която ще се удължи с пет метра вече съществуващият кей. Така на него ще могат едновременно да акостират не едно, а две корабчета, които съответно да оставят или вземат туристи на острова. Това трябва да се случи до началото на сезона. След това усилията ще се насочат към изграждането на новото съоръжение.

Ремонтни дейности, които да подготвят романтичното място за летния сезон, се извършват в момента.

Вървят и записванията за сватби на остров Света Анастасия, като на този етап първата планирана е за юни. „Тази година тенденцията е на острова да се провеждат сватби с по-малко присъстващи, да ги наречем по- камерни. Миналата година при нас се правеха най-големите сватби с по 150 души. Сега това, което се планира, са сватби с по 60 – 70 души“, обобщи Димитров.

 


Анкета

Очаквате ли COVID-19 пандемията да приключи през 2022-а?


Резултати

Мнения

Мнения
Кунчев: Очевидно е, че сме в най-тежката фаза на четвъртата вълна
  10.10.2021 08:40      

Ще бъдем третирани като държава, в която не е желателно да се ходи, заяви главният държав