Сряда, 30 Юни 2021
    
Бургас

За 4 минути около 1 000 деца са регистрирани за забавачка

  01.04.2021 11:57  
За 4 минути около 1 000 деца са регистрирани за забавачка

Дона МИТЕВА

959 деца са регистрирани за посещение в детска градина и ясла в първите четири минути след отваряне на електронната система за кандидатстване на Община Бургас.

Точно в 08.00 часа днес - 1 април,  бургаската електронна система за прием в ясли, детски градини и полудневни подготвителни групи към училищата бе активирана в режим за кандидатстване.

2 407 са подадените заявления към 11.30 на първия ден от април. „Системата работи безупречно, родителите се справят без проблем. Места има. Прегледах по райони данните – всички деца ще бъдат приети в района, в който живеят с родителите си. Призоваваме родителите да се възползват от дадената им възможност да посочат три предпочитани от тях детски заведения“, коментира Веселина Таралова, директор на Дирекция „Образование и демографски въпроси“ към Община Бургас.

Утре, петък, в следобедните часове системата ще бъде отворена и родителите ще могат да влизат с уникалния номер, който имат и може да допълни, ако е пропуснал да посочи трите желани градини, или пък иска да направи корекция.

Единици са  родителите, които по една или друга причина са отишли на място в детските градини и на хартия са подали заявленията си. Пред тях служител е вкарал в електронната система заявлението и са си получили номера.

Системата за регистрация е отворена до 21 април, а първото класиране е на 7 май.

„Във всеки един район все още има свободни места както за ясла, така и за детска градина. Няма да се наложи деца да бъдат пренасочвани“, заключи Таралова.

По предварителни данни от Община Бургас свободните места за прием в детска ясла на територията на общината са 971, а за записване в първа градинска група са общо 1472. Полудневни подготвителни групи има в ОУ „Княз Борис I“, ОУ „Христо Ботев“ – кв. Победа, НБУ „Михаил Лъкатник“ и СУ „Иван Вазов“.


Анкета

За кого ще гласувате на предстоящите избори?


Резултати

Мнения

Избори 2021 Мнения
Борислав Стефанов-кандидат за депутат от БСП за България: Мечтая младите да се върнат в страната
  31.03.2021 10:55      

С тръгването им за чужбина  губим най-ценното, което притежаваме