Понеделник, 27 Дек 2021
    
Избори 2021 Мнения

Борислав Стефанов-кандидат за депутат от БСП за България: Мечтая младите да се върнат в страната

  31.03.2021 10:55  
Борислав Стефанов-кандидат за депутат от БСП за България: Мечтая младите да се върнат в страната

С тръгването им за чужбина  губим най-ценното, което притежаваме

Помня всяка една среща от кампанията

 

Интервю на Силвия ШАТЪРОВА

 

Борислав Стефанов е завършил Немска езикова гимназия в Бургас, след това висше юридическо образование в УНСС-София. Говори английски и немски език, женен с дъщеричка на две години. Развива бизнес в областта на селското стопанство. На тези избори бе номиниран на пето място в листата на БСП за България за Бургаски регион.

 

-Г-н Стефанов, кое ви мотивира да участвате в битката за депутати?


-Участвам, защото мечтая мечтите на нашите деца да бъдат за бъдеще в България.

-Вие сте от младото поколение в БСП, чувствате ли се на мястото си?


-Определено се чувствам на мястото си. Няма друга партия, която да съчетава толкова минало, докато е вперила поглед в бъдещето. Ако някой ми беше казал, че БСП ще се промени и прочисти толкова, колкото през последните 7,8 години може би нямаше да му повярвам.

-Като млад човек мислите ли, че се обръща внимание на младите хора, семейства да се развиват в страната, а не да емигрират?

-Не, когато числата говорят и боговете мълчат. България е на път да загуби най-важната си битка-тази за младите хора. Моята кауза и мечта е след 10 години българите в България да наброяват 9,10 милиона.

-Кои са вашите приоритети и кое е онова, за което ще работите?

-Моята мечта е да си върнем младите хора, да създадем условия на българската майка да ражда, да се чувства защитена и сигурна. Да издигнем на пиедестал децата на България и да си извоюваме обратно чистия въздух, който със заобикаляне на закона и рушвети ни беше отнет.

-Къде се виждате полезен в бъдещoто Народно събрание?

-Мисля, че мога да бъда полезен както с юридическото си образование, така и с опита си в бизнеса

-Провеждате срещи в тази нетипична кампания, от какво се вълнуват хората?


-Провеждаме срещи, но те са в ограничен състав. Не е тайна, че близостта с хората е най-голямата сила на БСП.Хората се вълнуват от едно нещо, дали ще се върнат децата им, братята, сестрите, майките, бащите им. Как за 12 години нищо от това не се случва, тъкмо обратното.

-Повече регионални или национални въпроси ги вълнуват?/ -Кое е населенето място, което посетихте, а ваши опоненти от други партии -Не

-Ще отговоря и на двата въпроса с Малко Търново. Знаете ли, че в община Малко Търново за последната година са се родили по-малко от 10 деца. А знаете ли, че пак там в момента се извършва брутална сеч, че се подготвя огромен фотоволтаичен проект и всичко се случва в непосредствена близост до хвостохранилище.

-Кой е онзи случай, който и след кампанията ще ви кара да си спомняте през следващите четири години и да помогнете за разрешаването му независимо дали ще сте депутат или не?

-Помня всяка среща, няма такава, която да не ме е докоснала. Проблемите на хората са различни, но както казах според мен проблем номер едно е това, че България губи най-ценното, което притежава, а именно младите. Връщането им обратно в родината чрез конкретни политики, както и задържането им тук е основен акцент в програмата на БСП и моя лична кауза, която ще преследвам през целия си живот.
 

 


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
 Млад мъж, спасен в Ковид-реанимацията на УМБАЛ Бургас: подценявах опасността
  28.09.2021 11:08      

Пореден успех в лечението на пациенти с Ковид-19 отбеляза реанимацията на УМБАЛ Бургас. Мл