Четвъртък, 01 Юли 2021
    
Избори 2021

Останаха ли безмълвни бургаските хейтъри пред Любен Дилов -син

  31.03.2021 20:56  
Останаха ли безмълвни бургаските хейтъри пред Любен Дилов -син

В пряк диалог  с бургаските хейтъри   влезе днес водачът на листата на ГЕРБ за Бургас Любен Дилов- син. Повече от час в живо предаване той и другият журналист  в листата Веселин Пренеров отговаряха на въпроси без цензура,  не бяха спестени неудобните теми.  Двамата са представители на гражданската квота в листата. Самият Дилов отговори, че не се определя като номад в нея, защото за пореден път Гергьовден се явява на избори в конфигурация с голяма партия, а ГЕРБ и СДС са автентичната десница. "Точно номад не е характерната дума, въпреки че водя номадски начин на живот", каза  с присъщо чувство за хумор журналистът и издател Дилов-син.
Една от големите теми -тази защо страната ни е на 111-о място по свобода на словото  като причина той определи малкия пазар в България.  По-амбициозните и големи медии не могат да се съхранят, защото пазарът не ги подкрепя с реклама или закупуване на техния продукт и те „стават лесна плячка на икономически и политически сили“ е мнението му. Самият Дилов е журналист, издател. „Дори в Бургас има издания, които се нуждаят от вашата подкрепа, за да съществуват. Вечно политиците искат да яхнат медиите“, здопълни  още Дилов.

Не бе подминат и въпроса за отношенията в Царево, където Гергьовден воюва с ГЕРБ.

„Много любопитни са отношенията в Царево, искаме да ги сдобрим. Еднакво симпатизирам и  на двете страни и докато те воюват помежду си Пепи Кънев ще изкупи цялото Царево и ще построи още 15 хотела“, бе коментарът му, Дилов обаче поласка сериозния икономически капацитет на  водача на БСП Петър Кънев.
Отново бе повторена тезата за бургаски бял лобизъм, за който мечтаят Дилов-син и кандидат депутатите от ГЕРБ по големи бургаски теми.

Гергьовден е малка формация, която сама не може и не би искала да вземе властта, ако тръгнем да ставаме голяма партия ще трябва да издържаме апарат и затова се опитваме да генерираме идеи и да караме големи партии да ги реализираме заедно, това беше отговор на въпроса какво прави в ГЕРБ начетен човек като него. Ние малките партии ползваме такива големи като ГЕРБ, за да прокарване на някой наши идеи, като такива свои за които ще работи в Народното събрание той определи промени в закона за културното наследство, ще настоява за нов авариен план на Черно море. Аварията с кораба "Мопанг" е извадила на преден план колко са спешни промените в плана.

Любен Дилов  допълни, че 2/3 от програмата на Има такъв народ е част от първата програма на Гергьовден. "Много от нещата, които преди 20 години ни вълнуваха, сега вълнуват и тях, ние малко поозряхме", бе мнението на Любен Дилов за бивши негови съратници.

„Не забравяйте, че нищо по-добро от демокрацията не е измислено,  защото аз помня едни други времена, когато такъв разговор беше немислим,  каза той и допълни, че демокрацията е процес, а не е отговор на въпроса накъде вървим, а как вървим.

Не бяха подминати и темите за чекмеджета на Бойко Борисов. За Дилов това е скалъпен сценарий, който  показва, че в България няма цензура и има свобода на словото. "Цялата тази история е гнила, но вкусна. Явно сюжетите от турските сериали и се прехвърлят върху българския политически живот", заяви още Дилов по темата Мата Хари и чекмеджета на Бойко Борисов.

В края на разговора не скри възхищението си от новата библиотека в Бургас, която определи като национална гордост.

 


Анкета

За кого ще гласувате на предстоящите избори?


Резултати

Мнения

Избори 2021 Мнения
Борислав Стефанов-кандидат за депутат от БСП за България: Мечтая младите да се върнат в страната
  31.03.2021 10:55      

С тръгването им за чужбина  губим най-ценното, което притежаваме