Вторник, 29 Юни 2021
    
Любопитно

Очаква ни прохладна сряда

  31.03.2021 08:40  
Очаква ни прохладна сряда

Денят ще е прохладен, но сравнително слънчев в цялата страна. Едва следобед от североизток ще се заоблачи и през нощта ще превали слабо в някои източни и централни райони. Ще се усили и вятърът – особено в областите около крайбрежието и в Южна България. Температурите в топлата част на денонощието ще са между 11 и 16 градуса с най-високи стойности по долината на река Струма.

Силен вятър се очаква днес в планинските масиви на Южна България и най-вече в отделни райони на Родопите. Температурите леко ще се понижават – по високите части – около минус 3, в ниското до плюс 4 градуса. Валежи от дъжд се очакват през нощта, а по-високите части на Родопите и Централна Стара планина ще превали за кратко сняг.

В четвъртък и петък ще е топло, като в петък термометрите ще показват стойности над 15 градуса, на места в Южна България – около и над 20 градуса. От петък следобед ще започне заоблачаване с валежи – краткотрайни, в някои райони временно интензивни, а в централните и източните райони и с гръмотевични бури. Преминаването на студения фронт ще е съпроводено и със силни пориви на вятъра най-вече в Дунавската равнина.

В събота около и след обяд процесите ще се повторят – отново ще превали на много места в страната от запад на изток. В деня на изборите валежите до обяд ще спират на запад и в хода на деня ще са по-скоро в източната половина на страната.

В неделя срещу понеделник температурите ще позволят по някои високи места в Западна България да се изсипе порция мокър априлски сняг. Със сигурност това ще се случи в планините и в някои предпланински райони.


Анкета

За кого ще гласувате на предстоящите избори?


Резултати

Мнения

Избори 2021 Мнения
Борислав Стефанов-кандидат за депутат от БСП за България: Мечтая младите да се върнат в страната
  31.03.2021 10:55      

С тръгването им за чужбина  губим най-ценното, което притежаваме