Неделя, 26 Дек 2021
    
Избори 2021

Любен Дилов-син към ДБ: Ниска топка е да се снимаш пред големи обекти и да казваш колко са ненужни на Бургас

  30.03.2021 20:33  
Любен Дилов-син към ДБ: Ниска топка е да се снимаш пред големи обекти и да казваш колко са ненужни на Бургас

Георги РУСИНОВ

 

Водачът в листата на ГЕРБ-СДС за Бургас Любен Дилов-син отвърна на Демократична България и начинът им на водене на кампания в Бургас. От известно време те залагат на снимането на видеа пред различни големи инфраструктурни обекти в морския град и обяснват колко ненужно скъпи са те.

„Чак почвам да се чудя дали обичате Бургас, господа. През 2005-а ако правехте кампания щяхте да може да се снимате единствено пред Гъбката на входа на Морската градина. Друго нямаше. Градът се разви толкова много в последните години. Предлагаме на г-н Иванов да отиде в Ченгене скеле и да обясни на местните хора какво направи за статута на тяхното населено място. Начинът, по който се представяте от места, на които няма кой да ви опонира е много внушителен“, заяви Дилов-син и закачливо подкани кандидат-депутатите от ДБ на откриването на библиотеката в четвъртък, където могат да кажат колко скъпа и ненужна е и да си заснемат още едно видео.

В две от видеата си Христо Иванов и компания се снимат пред „Арена Бургас“, а днес и пред строителните дейности на Северния обход на Бургас.

Димитър Бойчев от своя страна добави, че се притеснява, че ако ДБ влязат във властта ще искат тези обекти да се съборят.

„Спортната зала в Бургас ще я сравняваме с тази в София. Нашата е много по-евтина от софийската. Спортната зала в София е само с едно помещение. Нашата е с три, като в най-голямото има капацитет за 7 хиляди души. Това е едно многофункционално съоръжение. Имаме и лекоатлетическа писта, каквато в София няма.Бургаската зала отговаря на всички изисквания за провеждане на световни и европейски първенства. В Бургас има и лекоатлетическа писта залата за разлика от тази в София. Това ще бъде едно уникално съоръжение. Вече имаме запитвания за провеждане на такива. Това са 3-4 хиляди души гости на Бургас. Искам тогава ДБ да дойдат и да кажат, че тази зала не е необходима на Бургас“, каза той.

Любен Дилов продължи коментара си с това, че кандидат-депутатите от ДБ днес „героично се бяха изправили пред един багер и говорят, че километър от Северния обход ще струва 12 млн. лв.

Тук Димитър Бойчев обясни, че фирмата, която е спечелила поръчката е предложила да изгради обхода за 5 млн. лева по-малко от останалите участници в поръчката.

„Едно такова сложно съоръжение не може да се изчисли на километър. Това са необосновано хвърлени в пространството цифри. В тази зона ще има развитие на индустриални предприятия. Това ще бъде модерно съоръжение и ще е осветено по цялото му протежение. Най-важното е това, че е много нужно съоръжение за Бургас. Обходът ще изкара трафика извън Бургас през лятото и ще свърже Южното и Северното Черноморие“, обясни още областният координатор на ГЕРБ.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Избори 2021 Мнения
Рунд пореден за парламент, кой ще донесе промяната
  27.09.2021 09:18      

Силвия ШАТЪРОВА Рунд пореден за парламент на 14 ноември, уморен ли е народът от избори, п