Неделя, 27 Юни 2021
    
Айтос

При всеки пик на коронавируса скача търсенето на пчелни продукти

  29.03.2021 13:44  
При всеки пик на коронавируса скача търсенето на пчелни продукти

„Купувайте ги като храна, за да не ги търсите като лекарство“, съветва айтозлията Георги Кръстев

 

Георги РУСИНОВ

 

При всеки пик на COVID-19 скача търсенето на пчелни продукти. Това коментира пред „Черноморски фар“ айтоският пчелар Георги Кръстев. Според него и досега толкова години наред, при всяка грипна епидемия това се налага.

„От 2020-а досега направихме вече една година брак с COVID-19 и се наблюдава завишено търсене. Видимо е, че това е пряко свързано с всеки един пик на заразата. Повече хора питат, звънят и купуват. Това е хем е хубаво, хем е и жалко, че се сещат само в такива моменти за пчелните продукти. По-щастлив съм, когато направя продажба на човек, който е дошъл специално заради моите продукти“, заяви той.

Като един от многото примери за доволни клиенти айтозлията посочва млада жена, която редовно купува от него и твърди, че майка, която е хипертоничка от години, не е вдигала кръвно от известно време. Постоянно купували от имуностимулатора му.

Пчелните продукти Кръстев определя като суперхрана, която помага много на имунитета и тонуса.

„Те не са лекарство, не са панацея, но биха ни били от полза, ако ги консумираме постоянно. Биха ни ударили едно рамо в ежедневната ни борба с всякакви болести тогава, когато го консумираме постоянно. Те ни дават минерали, витамини, микроелементи, сила. Съветвам читателите да търсят пчелните продукти като храна, а не като лекарство. Един призив, ако мога да си позволя – купувайте от близки познати пчелари, защото по този начин помагаме на родната продукция“, каза айтозлията.

Самият той е измислил рецепта как да комбинира четирите основни пчелни продукта – мед, млечице, прашец и прополис в един суперпродукт. Нарича го „Енергия“. Георги обяснява, че иначе поотделно всеки продукт има специфични начини на съхранение и употреба.

„Пчелният прашец е хубаво да се съхранява на тъмно и хладно място, като консумацията му е по-сложна. Вечерно време, в чашка кисело мляко слагаме една лъжица прашец. Това трябва да престои цяла вечер. Сутринта се разбърква, може да се добави мед и тогава се консумира. Сложно става. Самото млечице от своя страна се съхранява във фризер и в момента, в който почне да се консумира, се слага в хладилник. Взима се по една капка на ден. Може да се разбърка в мед. Или с една клечка се потапя в шишето и каквото полепне по нея, това е консумацията за ден“, обясни той.

Водейки се от това, че хората искат вече готов и лесен продукт за консумация, с цел да бъде по-достъпен, да има полза и да е ефективен, той измисля своята „Енергия“.

„Самата рецепта е така направена, че съхранението и консумацията да не изисква нещо по-специфични. Държи се на стайна температура, консумацията е по една лъжичка сутрин на ден. Продуктът е имуностимулиращ, тонизиращ“, уточни пчеларят.


Анкета

За кого ще гласувате на предстоящите избори?


Резултати

Мнения

Избори 2021 Мнения
Жечо Станков за каузите в Бургаска област: Разширяваме санирането, правим улиците по-светли
  23.03.2021 15:34      

„Много е важно да чуваме от какво имат нужда хората“, заяви кандидат-депутатът от ГЕРБ