Понеделник, 28 Юни 2021
    
Бизнес

Чакаме израелски туристи в началото на май

  28.03.2021 17:16  
Чакаме израелски туристи в началото на май

Дона МИТЕВА

За втори май се предвижда да бъдат приети първите туристи от Израел в Бургас и Варна. Раните полети, планирани за края на март, са анулирани.

На 25 март трябваше да се осъществи първият полет от Израел в България с туристи, които трябваше да бъдат настанени в Слънчев бряг. Но още преди десетина дни от Израел анулираха полетите, виждайки накъде върви кривата на заболеваемостта от COVID-19 у нас. Няколко дена преди това пък е започнало канселирането на билетите на отделните пътници, без никакви финансови последствия за тях.

„Това, което е заложено като бъдещи дати, около които реално може да започне сезонът в Бургас и във Варна, е 2 май. Въпреки всичко, има планирани самолети – за Бургас на 15 април, а за Варна – на 8 април. Това, че са планирани тези самолети, не означава, че ще се изпълнят тези полети. Вероятно в близките дни ще се анулира планираният за 8 самолет. След като наближи датата, същото ще се случи и с този, планиран за Бургас“, обясни почетният консул Орлин Мандов.

Той подчерта, че като цяло усилията и рекламната дейност е насочена към 2 май. „Да се надяваме, че дотогава пикът с коронавируса ще е преминал, защото в момента, в който казината, ресторантите и всички атракции не работят, няма логика да дойдат израелците. Тези хора, които идват април, май, да кажем, че 50% от тях идват, за да пътуват из България и да посещават интересни места, а останалата част са казино играчи“, обобщава Мандов, изразявайки надежда, че в скоро време ще се подобри обстановката у нас.


Анкета

За кого ще гласувате на предстоящите избори?


Резултати

Мнения

Избори 2021 Мнения
Жечо Станков за каузите в Бургаска област: Разширяваме санирането, правим улиците по-светли
  23.03.2021 15:34      

„Много е важно да чуваме от какво имат нужда хората“, заяви кандидат-депутатът от ГЕРБ