Неделя, 26 Дек 2021
    
Любопитно

Застудяване и вятър, с възможност и за сняг в Бургаско

  24.03.2021 08:13  
Застудяване и вятър, с възможност и за сняг в Бургаско

Силен студен вятър в Източна България

 

Валежите днес ще са предимно от сняг и ще са слаби на повечето места в страната. В Предбалкана и Стара планина (западните и централните райони) има условия за по-значителни количества. В рамките на денонощието снеговалежите ще намаляват и ще спрат почти навсякъде.

Вятърът ще е по-осезаем до обяд, след което постепенно ще утихва. Поривите ще са северни и студени, особено в Източна България, съобщи Нова ТВ. Температурите в ранния следобед ще се колебаят от 1 до към 5-6 градуса, в крайния Югозапад до 8 градуса. В планините снеговалежите ще са по-значителни, а вятърът по-силен.

Температурите в топлата част на денонощието – между минус 5 и минус 11 градуса.

В четвъртък на изолирани места в източната половина на страната е възможно да прехвърчи слаб сняг. На Запад облачността ще е променлива с тенденция да се разкъсва. В сутрешните часове в четвъртък и в петък ще е студено, като в някои западни райони в областите София, Перник, Кюстендил и Благоевград термометрите ще ударят минус 10, дори минус 12 градуса.

От петък нататък дневните температури тръгват нагоре. През почивните дни слънцето ще е по-щедро, а времето – пролетно с температури на места над 15 градуса. Предстои период с по-интензивно снеготопене и повишаване на нивата на реките.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Избори 2021 Мнения
Рунд пореден за парламент, кой ще донесе промяната
  27.09.2021 09:18      

Силвия ШАТЪРОВА Рунд пореден за парламент на 14 ноември, уморен ли е народът от избори, п