Сряда, 23 Юни 2021
    
Айтос

За сватбите в Айтос пандемията не е пречка

  24.03.2021 12:34  
За сватбите в Айтос пандемията не е пречка

За бракосъчетанията в Айтос сезон няма. Младите не чакат топлото и пандемията не е пречка. Въпреки извънредната обстановка, двойки се женят през ден, показва общинската статистика.

35 са от началото на годината сключените бракове в Ритуалната зала на Общината. Сметката показва, че горе-долу на два дни в града се случва по една сватба. Сватба обаче не е най-точната дума, тъй като мнозинството  младоженци, венчали се през 2021 г., не вдигат пищни сватбени тържества, а се венчават само с подпис. Други, за да спазят разпоредбите за броя на сватбените гости, поливат официаното събитие със скромна почерпка на най-близки приятели и роднини.

Надничаме в Ритуалната зала на 16 март. След вълнуващи думи за смисъла да се обвържеш за цял живот, Кристина Станоева, като представител на Община Айтос, сключва поредния граждански брак. Младоженците си казват "Да", има и поздрави, и "горчиво". След ритуала става ясно, че новото семейство Христови живее на семейни начала от няколко години. И двамата са на по 21 години, имат две деца и чакат трето.

Не доведеха гости на събитието, ожениха се с маски. В Ритуалната зала, с новобрачните Надежда и Иван дойдоха само кумовете. "Не вдигаме сватба, само се разписваме", заяви булката пред НП. Кумата пък издаде, че вече неведнъж са поливали връзката на младите.


Анкета

За кого ще гласувате на предстоящите избори?


Резултати

Мнения

Избори 2021 Мнения
Жечо Станков за каузите в Бургаска област: Разширяваме санирането, правим улиците по-светли
  23.03.2021 15:34      

„Много е важно да чуваме от какво имат нужда хората“, заяви кандидат-депутатът от ГЕРБ