Събота, 19 Юни 2021
    
Айтос Бизнес Мнения

Георги Янев, хотелски комплекс в Съдиево: Липсва комуникация между бранша и Министерството

  21.03.2021 15:27  
Георги Янев, хотелски комплекс в Съдиево: Липсва комуникация между бранша и Министерството

Георги РУСИНОВ

Айтозлията Георги Янев е собственик на хотелски комплекс „Звезда“ в село Съдиево. Населеното място е само на няколко километра от Айтос и на главния път София - Бургас. Комплексът предлага на гостите си типичен селски туризъм. В ресторанта се готвят традиционни български гозби. Има и собствена винарна, от която клиентите могат да опитат домашно вино. Собственикът коментира пред „Черноморски фар“ заповедта на министъра на туризма Мариана Николова за предстоящия летен сезон.

„Мерките са си мерки. Още от миналата година влагаме средства в почистване, дезинфекция, маски. Три пъти на ден дезинфекцираме основно. При нас, тъй като имаме басейн, спазваме отстояние между чадърите и шезлонгите. Имаме готовност да даваме маски, ако някой няма, както е според новите разпореждания. Дезинфектанти имаме по масите в ресторанта. Мисля, че създаваме една приятна среда, за да се чувстват спокойни клиентите ни“, заяви той.

В разпоредбите към заповедта действително се посочва, че във всички вътрешни пространства гостите на хотела, както и персоналът трябва да носят маски и да се дезинфекцират често. За посетителите изключение за носене на маски е в помещенията за хранене.

Янев обясни, че освен хотела, който е от десет стаи, в комплекса има и четири къщи за гости. Те обаче се ползват предимно през уикенда.

„Ние осигуряваме на гостите ни румсървиз, макар, че самите къщи имат кухни и могат да се ползват от хората. Това е един вариант в тази криза и тази депресивна среда семействата и най-вече децата да релаксират. При нас е хубаво, въздухът е чист и е спокойно“, посочи още той.

Като цяло според него обаче за големите фирми е по-лесно да се справят с последиците върху икономиката от здравната криза.

„С тези наредби, ограничения и липсата на браншови организации се стига дотам, че някой решава как ще работим и това става факт. Без да се допитват до нас. Трябва да има повече комуникация между двете страни“, смята айтозлията.

Поради това, че много хора няма да имат възможност и това лято да планират почивка в чужбина, Янев обяснява, че българският турист ще предпочете отново и селския туризъм.

„При нас и този сезон ще премине предимно под формата на уикенд туризъм. Близо сме до голям град и хората правят резервации за петък, събота и неделя. Така, че лятото не ни се отразява толкова липсата на хора. При нас няма струпвания, спазваме си мерките. В същото време не се отразява и на оборота ни“, уточнява хотелиерът.

Янев е на мнение, че, стига всичко да е наред с ваксинирането, това е вариант за по-бързото излизане от пандемията от COVID-19.

 

 

 


Анкета

Ще гласувате ли на изборите посред лято (11 юли)?


Резултати

Мнения

Айтос Бизнес Мнения
Георги Янев, хотелски комплекс в Съдиево: Липсва комуникация между бранша и Министерството
  21.03.2021 15:27      

Георги РУСИНОВ Айтозлията Георги Янев е собственик на хотелски комплекс „Звезда&ldq