Неделя, 20 Юни 2021
    
Избори 2021

Иван Вълков в к-с „Изгрев“: Бургазлии чакат с нетърпение рестарт на санирането

  21.03.2021 11:33  
Иван Вълков в к-с „Изгрев“:  Бургазлии чакат с нетърпение рестарт на санирането

Кога ще започне санирането на блокове в Бургас. Това бе най-често задаваният въпрос по време на поредната открита приемна на ГЕРБ, този път в к-с „Изгрев“. Кандидатът за народен представител от листата на ГЕРБ-СДС Иван Вълков коментира, че интересът към обновяването на блоковете е голям.

„Десетки жители в трите дни, в които бяхме тук, очакват с нетърпение рестарт на програмата за енергийна ефективност. Бургас в това отношение бе отличник през изминалия програмен период. Всички вече са убедени в ползите от санирането: по-ниски сметки за отопление, спестени вредни емисии, подобрен вид на сградите, комфорт за обитателите им. С колегите ми от ГЕРБ-Бургас работихме и подкрепяхме програмата. Община Бургас също се справи отлично с различните процедури. В очакване на рестарт на Националната програма за саниране са жителите на още 132 блока с вече сключени договори с Община Бургас. Трябва да не губим темпо и да продължим промяната в облика на населените места чрез обновяване на сгради“, категоричен бе Иван Вълков.

Националната програма за енергийна ефективност в област Бургас е обхванала 236 сгради, от тях в община Бургас са 200 блока с близо 40 хил. живущи. По ОП „Региони в растеж“ за 2014-2020 г. бяха одобрени 91 сгради, завършени са близо 53 до момента. Новият момент в програмата ще бъде и санирането на еднофамилни жилища.

Друг приоритет от регионалната програма на ГЕРБ, който коментира Вълков, бе изграждането на Университетска детска болница с научен център. „Децата са нашето бъдеще, длъжни сме да им осигурим сигурна среда и отлични здравни грижи. Наш ангажимент е в Бургас да имаме първата по рода си болница в страната. Работата по проекта върви, Проектирането по Университетската детска болница с научен център в Бургас е завършено, в края на месеца предстои подписване с Европейската банка за възстановяване и развитие“, сподели още кандидатът за народен представител от ГЕРБ.

Благодарение и на изграждането на четирилентови пътища от Бургас до Средец, Айтос, Царево и Малко Търново жители от цялата област ще имат бърз достъп до медицинските услуги на новата детска болница.


Анкета

Ще гласувате ли на изборите посред лято (11 юли)?


Резултати

Мнения

Айтос Бизнес Мнения
Георги Янев, хотелски комплекс в Съдиево: Липсва комуникация между бранша и Министерството
  21.03.2021 15:27      

Георги РУСИНОВ Айтозлията Георги Янев е собственик на хотелски комплекс „Звезда&ldq