Четвъртък, 10 Юни 2021
    
Бургас

От днес в Бургас стартират масови проверки за нарушаване на мерките

  12.03.2021 12:15  
От днес в Бургас стартират масови проверки за нарушаване на мерките

От днес стартират масови проверки за нарушаването на мерките в Бургас. Кметът Димитър Николов обясни, че те започват в различните частни езикови и други школи, които попадат в забраната за работа от последната заповед на директорът на РЗИ-Бургас Димитър Николов.

„Увеличихме проверяващите екипи с помощта на ОДМВР-Бургас. Преди да дойда тук директорът на РЗИ-Бургас ми гарантира, че за уикенда ще може да осигури допълнително няколко екипа на РЗИ и БАБХ. Разбрахме се, че проверките ще бъдат в обхвата на новата заповед на д-р Георги Паздеров, защото досега се губеше време. Сега се целта е да се обхванат по-голямата част от заведенията. Тази вечер ще проверяваме и спазват ли ограничението в работното време. В сила влиза и да няма жива музика и диджеи, за да не се струпват много хора на едно място. Екипите ще проверяват и влизането на непълнолетни в МОЛ-овете. При нарушения ще бъдат санкционирани родителите“, заяви кметът.

Николов коментира, че вчера и днес са разкрити легла в УМБАЛ-Бургас и „Бургасмед“, както и в поморийската болница. В УМБАЛ допълнителните са 15, а в болницата в Меден рудник 11.


Анкета

Ще гласувате ли на изборите посред лято (11 юли)?


Резултати

Мнения

Мнения
 Ламбро Попов: Завеждането на дела за липса на технически паспорт ще създаде опасен прецедент
  09.03.2021 10:38      

  Ламбро Попов е секретар на Асоциацията на дружествата, управляващи етажна