Петък, 11 Юни 2021
    
Бургас

Общински съветник връща на масата идеята за неприсъствен Никулден

  11.03.2021 18:13  
Общински съветник връща на масата идеята за неприсъствен Никулден

Георги РУСИНОВ

 

Общинският съветник Христо Панайотов от БСП връща идеята за неприсъствен Никулден на масата. Той е входирал докладна записка, с която припомня искането на шефа на бургаския затвор Бранимир Мангъров от февруари 2020-а.

„Като мотив старши комисар Мангъров е посочил в искането си за неприсъствен Никулден, че денят е неучебен, но пък работен, което води до редица неудобства както за работещите родители, така и за ръководителите на всички държавни, общински и частни структури, които срещат очакванията на работниците и служителите да бъдат освободени по-рано от работа, за да изведат децата си за празника и да приготвят празничната трапеза“, пише Панайотов.

Той припомня и твърдението на старши комисар Мангъров, че ако Никулден е неприсъствен, това би позволило на гражданите на Бургас да изживеят по-пълноценно празника и да се включат в повече от традиционните празнични събития. Областният управител Вълчо Чолаков също бе изразил положително становище за обявяването на Никулден за неприсъствен.

„След обсъждането на предложението в постоянните комисии към Общински съвет – Бургас, без конкретна аргументация то е изтеглено от вносителя на 13 февруари 2020-а и не влиза в дневния ред на заседанието на Общински съвет на 27 февруари 2020-а. Обръщам внимание, че празникът на града да бъде обявяван за неприсъствен е практика в редица общински съвети“, продължава общинският съветник.

Затова той предлага кметът на община Бургас да обяви 6 декември за неприсъствен на територията на общината, както и да извърши последващите от закона действия. Предложението на Панайотов тепърва ще се разглежда в постоянните комисии на местния парламент.


Анкета

Ще гласувате ли на изборите посред лято (11 юли)?


Резултати

Мнения

Мнения
 Ламбро Попов: Завеждането на дела за липса на технически паспорт ще създаде опасен прецедент
  09.03.2021 10:38      

  Ламбро Попов е секретар на Асоциацията на дружествата, управляващи етажна