Четвъртък, 10 Юни 2021
    
Камено Карнобат

Преизбраха младия и амбициозен фермер за председател на „Маркели“

  11.03.2021 16:32  
Преизбраха младия и амбициозен фермер за председател на „Маркели“

Дона МИТЕВА

За нови три години Илия Проданов ще е председател на Съюза на зърнопроизводителите „Маркели“, който обхваща хора от бранша от общините Карнобат и Камено. Това стана на проведеното в четвъртък отчетно-изборно събрание.

„Направихме си отчета. Казахме си болките, проблемите. За мен лично най-голямото постижение е, че имиджът на Асоциацията, като цяло и на нашия Съюз, регионалния клон успях да го поддържам и да спомогна за издигането му. Да привлечем нови членове. И на национално ниво да ни възприемат като едно от най-активните звена“, коментира Илия Проданов минути след избора.

По негови думи голямата болка си остава това, че като манталитет още не са достигнали хората дотам, че всеки един член да почувства ползата от членуването в Асоциацията. „Опитваме се да работим упорито в тази посока, но манталитетът на българина е такъв, че „по-добре на Вуте да му е зле, отколкото на мен да ми е добре“. Обединението около една кауза все още не е съвсем осъзнато“, допълва преизбраният председател.

Първата задача, която предстои, е заседание на новия управителен съвет на „Маркели“, а на 18 март - общото събрание на Националната асоциация на зърнопроизводителите.

По време на събранието представители на Областна дирекция „Земеделие“ запознаха присъстващите с предстоящата кампания по очертаване и как да извършва точно, без да се предоверяват земеделците на софтуера.

А от застрахователна компания представиха възможностите да бъде застрахована земеделската продукция.


Анкета

Ще гласувате ли на изборите посред лято (11 юли)?


Резултати

Мнения

Мнения
 Ламбро Попов: Завеждането на дела за липса на технически паспорт ще създаде опасен прецедент
  09.03.2021 10:38      

  Ламбро Попов е секретар на Асоциацията на дружествата, управляващи етажна