Събота, 12 Юни 2021
    
Бургас

В Сарафово поискаха зона за скейтове, ролери и тротинетки

  11.03.2021 10:25  
В Сарафово поискаха зона за скейтове, ролери и тротинетки

Георги РУСИНОВ

 

Жители на Сарафово искат зона за скейтове, ролери и тротинетки. В писмо до кмета на община Бургас Димитър Николов, председателят на Общински съвет – Бургас проф. Севдалина Турманова и общинските съветници, местните посочват, че желаят за децата им да бъде обособено и изградено, в малки мащаби, място, където те да спортуват и играят безопасно. Прилагат и подписка, разписана от 500 души.

„Най-удачно за нас е мястото до тенис кортовете или срещу рибарското пристанище, където ще са далеч от сгради и ще могат на воля да играят и вдигат шум, докато се забавляват. За нас, жителите на квартала, това желание е абсолютно изпълнимо и настояваме като съвестни данъкоплатци заедно да помислим за нашите деца. Средствата за това не биха били проблем, предвид положителните отзиви и развитието на спортна култура у децата“, пишат жителите на квартала.

Според тях е недопустимо да виждат деца със скейтове, ролери и тротинетки на пътното платно, където е опасно. В писмото те цитират и проучване на Световната здравна организация (СЗО) за затлъстяването при децата, където приблизително всяко 1 на 3 деца между 6 и 9 години в Европейския съюз е с наднормено тегло или затлъстяване. Именно заради тези обезпокоителни данни се препоръчва младите да спортуват повече.

С тези цитати местните затвърждават искането си за обособяване на безопасна зона за игра. Ползите според тях ще са контрол, безопасност и спокойствие както за децата, така и за родителите им.


Анкета

Ще гласувате ли на изборите посред лято (11 юли)?


Резултати

Мнения

Мнения
Жените в политиката: Проф. Юлия Йоргова-Интелигентните хора могат да работят успешно в екип без да се делят по пол
  14.03.2021 14:01      

Проф. Юлия Йоргова-Форд е три мандата общински съветник преди години, сега  тя с