Понеделник, 07 Юни 2021
    
Избори 2021

Коалиция ГЕРБ-СДС даде старт на кампанията си, пое важни ангажименти за Бургас

  08.03.2021 16:49  
Коалиция ГЕРБ-СДС даде старт на кампанията си,   пое важни ангажименти за Бургас
По време на стартта на кампанията бяха представени първите 10 в листата заради здравните мерки

Показа изпълненото и обеща нови реализирани проекти

Силвия ШАТЪРОВА

Излизаме със силен отбор и с ангажименти за реално осъществими проекти пред нашите избиратели, това заявиха кандидат-депутатите от Коалиция ГЕРБ-СДС по време на старта на кампанията. В листата на ГЕРБ-СДС са хора експерти, които са доказали, че са изпълнили десетки поети ангажименти, могат да поемат обещания за нови проекти и да се борят за тяхното осъществяване.

„Ние винаги сме си изпълнявали обещанията“, заяви областният лидер на ГЕРБ-Димитър Бойчев, който представи първите 10 пред медии в залата на Морско казино. Заради заповедта на здравния министър и спазването на противоепидемични мерки пред медии бе показана само първата десетка от листата.

„В лицето на Любен Дилов-син като водач Бургас има силен лобист, който ще работи и обича града и региона. Излизаме с местна кампания и регионални ангажименти“, допълни Бойчев.

"Ние залагаме на конкретни и реалистични цели. За следващия мандат основното предизвикателство е справянето с ковид-пандемията. Наша основна задача ще е възстановяването на икономиката. Ще поставяме силен акцент върху грижата за здравето на хората, грижата за уязвимите и възрастните хора. Наш основен приоритет ще е образованието, изпълнихме своите ангажименти към учителите. През следващия мандат поемаме в края на мандата през 2025 година средната учителска заплата да бъде 2500 лева, а във висшите учебни заведения - 2800 лева.

Средна работна заплата от минимум от 2000 лева и МРЗ от 1000 лева“, заяви втората в листата Ивелина Василева, която допълни, че в областта на околната среда най-големият успех е одобреният от ЕК голям воден проект за Бургас и региона, започва реализацията на първата фаза от неговата реализация.

Деница Николова е трета в листата. Тя е зам.-министър на регионалното развитие. „Ние сме като бегачите на дълги разстояния, когато поемаме ангажименти, ги поемаме дългосрочно“, заяви тя.

Бургас е една от най-бързо развиващите се области в страната. Надяваме се през следващите 7 години да сме с БВП 75% от този в ЕС, заяви тя, като представи най-големите и важни регионални проекти. Сред акцентите в програмата са университетска детска болница с научен център, така Бургас ще се превърне в здравен хъб, модерни инвестиции в модерно образование, четирилентови пътища от Бургас до Царево, Средец, Айтос и Малко Търново, нов старт в програмата за саниране, в ход е нова индустриална зона, казват от ГЕРБ.

Водачът Любен Дилов-син, почетен председател на „Движение Гергьовден“, бивш депутат от 2 МИР с мандата на ОДС в периода 2005-2009 година, определи листата на ГЕРБ за впечатляваща, с множество експерти и силни личности и подчерта, че за него ще е чест да бъде водач. Той посочи и личните ангажименти, които поема към бургазлии.

 


Анкета

Ще гласувате ли на изборите посред лято (11 юли)?


Резултати

Мнения

Мнения
Адвокат Калоян Кръстевич: Адвокатурата в България има далеч по-важни проблеми от това дали ще носим тоги
  01.03.2021 12:56      

Преди дни Народното събрание прие промени в Закона за адвокатурата, сред които отпадането на